Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca primele tabere pentru sinistrati din cele cateva zeci pe care Romania le va achizitiona cu fonduri europene au ajuns in tara, conform Agerpres.

"Achizitionam tabere de sinistrati pentru in jur la 8.000 de persoane, pe fonduri europene. Au inceput sa soseasca. In fiecare judet vor fi localizate", a spus seful DSU, intrebat de jurnalisti care este stadiul acestui proiect.

La inceputul anului, prim-adjunctul sefului Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), colonel Cristian Radu, a anuntat ca Romania va beneficia, printr-o finantare europeana, de 36 de tabere de sinistrati, destinate atat pentru acoperirea nevoilor interne, in cazul producerii unor dezastre, dar si in cazul unor miscari masive de migranti din afara granitelor.

"Taberele de sinistrati sunt facilitati containerizate care asigura atat cazarea persoanelor sinistrate, cat si facilitati de asigurare a hranirii pe o perioada de ordinul saptamanilor pentru minimum 200 de persoane. Acesta este un concept pe care noi l-am pus la punct relativ recent si care face parte dintr-un proiect cu finantare europeana. Romania va beneficia de 36 de astfel de facilitati la nivel national. Ele sunt destinate atat pentru acoperirea nevoilor pe plan national, in cazul producerii unor dezastre, dar si pentru acoperirea nevoilor nationale in cazul unor miscari masive de migranti din afara granitelor", explica atunci Cristian Radu.

El mentiona ca, pana in 2020, Romania trebuie sa asigure capacitatea de a gestiona miscari necontrolate ale populatiei de ordinul miilor de persoane. "Vom asigura aceasta capacitate prin dotarea cu tabere de sinistrati", preciza Radu. Potrivit acestuia, taberele vor fi distribuite pe intreg teritoriul, dar cu deosebire pe punctele de intrare majora, respectiv zona Banatului si a Dobrogei.

Citeste si:
Primaria Capitalei risca sa piarda 176 de milioane de euro de la UE
Cum risca Primaria Capitalei...

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Romania, rata de absorbtie a fondurilor europene de 32%, sub media UE