Purtatorul de cuvant al Agentiei de Transport din Suedia, Eva Isaksen, a declarat, luni, la Realitatea TV, ca autoritatile suedeze au decis sa ii retraga soferului dreptul de a circula cu placutele de inmatriculare anti-PSD si in Suedia. Acesta a precizat ca numerele de inmatriculare sunt legale in Uniunea Europeana, dar tarile prin care trece autoturismul au libertatea de a nu le accepta si ii pot cere soferului sa le schimbe cu cele standard.

Autoritatile din Suedia au precizat ca este prima data cand se intampla astfel de probleme la nivel european si ca, de obicei, soferii legitimati sunt lasati sa plece mai departe de politistii din alte tari.

Pe de alta parte, dupa ce oficialii suedeze au fost informati de cei din Romania care este semnificatia mesajului incris pe placute, au luat deciazia de a-i retrage soferului dreptul de a circula cu ele si in Suedia.

"De miercuri, nu va mai putea detine acele numere de inmatriculare", a adaugat purtatorul de cuvant Agentiei de Transport din Suedia.

Politia rutiera din Bucuresti a invocat luni, in sprijinul deciziei de a-l sanctiona pe soferul masinii cu numarul M..E PSD, o Conventie ONU din 1968 care stipula la momentul ratificarii de catre Romania ca numerele de inmatriculare trebuie sa aiba in componenta neaparat si cifre. Politistii reclamau ca utilizarea numarului folosit de masina inmatriculata in Suedia ar incalca aceasta conventie, dat fiind ca e format doar din litere. Numai ca aceasta conventie a fost modificata in 2016, iar modificarea permite ca numerele de inmatriculare sa poata fi formate doar din litere.

Sursa foto: G4Media

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri