Purtatorul de cuvant al Agentiei de Transport din Suedia, Eva Isaksen, a declarat, luni, la Realitatea TV, ca autoritatile suedeze au decis sa ii retraga soferului dreptul de a circula cu placutele de inmatriculare anti-PSD si in Suedia. Acesta a precizat ca numerele de inmatriculare sunt legale in Uniunea Europeana, dar tarile prin care trece autoturismul au libertatea de a nu le accepta si ii pot cere soferului sa le schimbe cu cele standard.

Autoritatile din Suedia au precizat ca este prima data cand se intampla astfel de probleme la nivel european si ca, de obicei, soferii legitimati sunt lasati sa plece mai departe de politistii din alte tari.

Pe de alta parte, dupa ce oficialii suedeze au fost informati de cei din Romania care este semnificatia mesajului incris pe placute, au luat deciazia de a-i retrage soferului dreptul de a circula cu ele si in Suedia.

"De miercuri, nu va mai putea detine acele numere de inmatriculare", a adaugat purtatorul de cuvant Agentiei de Transport din Suedia.

Politia rutiera din Bucuresti a invocat luni, in sprijinul deciziei de a-l sanctiona pe soferul masinii cu numarul M..E PSD, o Conventie ONU din 1968 care stipula la momentul ratificarii de catre Romania ca numerele de inmatriculare trebuie sa aiba in componenta neaparat si cifre. Politistii reclamau ca utilizarea numarului folosit de masina inmatriculata in Suedia ar incalca aceasta conventie, dat fiind ca e format doar din litere. Numai ca aceasta conventie a fost modificata in 2016, iar modificarea permite ca numerele de inmatriculare sa poata fi formate doar din litere.

Citeste si:
Traian Basescu ii cere demisia Vioricai Dancila: "Va rog, plecati"
Revista presei 30 iulie....

Sursa foto: G4Media

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
UPDATE: Soferul masinii cu numere anti-PSD: Voi face plangere penala