Multi dintre noi suntem in cautarea unor surse suplimentare prin care sa ne rotunjim veniturile. Banii facuti pe Internet nu mai reprezinta o activitate utopica, insa trebuie sa fii constient si de faptul ca eforturile depuse pot fi in unele cazuri mai intense ca in cazul locului de munca cu norma intreaga pe care il aveti in acest moment.

Ideea de a face bani pe Internet a devenit un vis implinit pentru o multime de oameni ale caror eforturi sunt apreciate de milioane de utilizatori la nivel global. In cazul in care vrei sa faci parte din aceasta categorie si sa faci bani pe Internet trebuie sa intelegi faptul ca daca iti propui sa urmezi metodele de mai jos trebuie sa te incarci cu rabdare si determinare, iar calitatea trebuie sa primeze in eforturile pe care le depui.

4 metode prin care poti sa faci bani pe Internet

Exemplele de mai jos nu te vor ajuta sa te imbogatesti peste noapte, cel mai indicat ar fi sa apelezi la ele, pentru inceput, in regim part-time. In cazul in care ai un job full-time, rezerva-ti 2-3 ore pe zi in care sa lucrezi la activitatile online prezentate mai jos. Doar in momentul in care veniturile obtinute ti se par multumitoare si consideri ca exista potentialul de a le imbunantati semnificativ in cazul in care vei dedica mai mult timp, ia decizia de a te concentra exclusiv pe aceste activitati.

1. Google Adsense
Cum sa faci bani pe Internet

sursa foto: By Casimiro PT / Shutterstock.com

Este imposibil sa nu fi observat reclamele care ruleaza pe site-urile web sau pe blog-uri. O mare parte dintre ele sunt generate prin intermediul sistemului de publicitate al celor de la Google, respectiv AdSense si le aduce venituri proprietarilor de site-uri/blog-uri pe care aceastea apar.

Totul pare extrem de simplu la prima vedere, insa trebuie sa respecti o serie de reguli de baza pentru a eficientiza acest proces si pentru a avea venituri semnificative. Sansele de a inregistra castiguri decente la finalul lunii sunt mult mai mari in cazul in care alegi sa furnizezi continut in engleza, pentru ca automat te vei adresa unei audiente mai mari decat in cazul unui site cu continut strict in limba romana.

Dupa ce ai hotarat in ce limba vei furniza continutul, printre urmatorii pasi carora va trebui sa le acorzi atentie se numara si optimizarea site-ului. Atata timp cat continutul tau nu este unul relevant, algoritmii de la Google te vor ocoli. Concentreaza-te pe o serie de cuvinte cheie pentru ca informatia pe care o prezinti sa fie usor de parcurs si folositoare, astfel incat reclama atribuita continutului respectiv sa i se potriveasca cititorului si sa fie motivat sa o acceseze.

Veniturile tale vor fi generate in functie de numarul de persoane care acceseaza acele reclame, asadar gandeste-le in asa fel incat utilizatorul sa nu se simta agasat de ele si creioneaza un format cat mai placut pentru cititor.

Marketing Afiliat

Bani pe internet: marketing afiliat

sursa foto: By Michail Petrov / Shutterstock.com

O alta metoda de a face bani pe internet este marketing-ul afiliat. Acest instrument iti permite sa realizezi parteneriate cu diferite business-uri si sa inregistrezi castiguri in urma lor.

Trebuie sa iti faci un cont pe site-ul business-ului care vinde, in cazul in care acesta se ocupa personal de afiliere, sau pe platformele de afiliere care intermediaza acest proces, aducand laolalta vanzatorii si afiliatii. Cele mai cunoscute platforme din tara noastra sunt 2performant si Profitshare.



Mai exact, in continutul pe care il realizezi poti face trimitere la un produs sau serviciu care sa aiba legatura cu subiectul materialului. Inserezi un link special pe care il primesti de la platforma/business-ul cu care lucrezi, iar in momentul in care utilizatorul cumpara de pe acel link, vei primi in schimb un comision.

3. Cursuri online
Cursuri online din care poti face bani pe internet

Sursa foto: Ekaphon maneechot / Shutterstock.com

Daca esti specializat intr-un anumit domeniu, structureaza-ti cunostintele intr-un curs online si incarca-l pe una dintre numeroasele platforme specializate in acest tip de continut. In functie de numarul persoanelor care vor accesa materialele tale, iti vor creste si veniturile. Te poti orienta catre platformele mari din strainatate, creand continut intr-o limba de circulatie internationala pentru a te adresa unei piete cat mai mari.

Udemy este una dintre platformele unde poti incepe sa castigi bani prin intermediul cursurilor online. Acestia au 24 de milioane de studenti la nivel global care le acceseaza continutul distribuit in pste 50 de limbi.

4. Fotografie

Cum sa faci bani pe Internet cu ajutorul fotografiei

sursa foto: Aris Suwanmalee / shutterstock.com

In cazul in care aveti o pasiune pentru fotografie, una dintre metodele de monetizare a acesteia este reprezentanta de catre platformele care va rasplatesc pentru fiecare descarcare a pozelor pe care le aveti stocate la ei.


Una dintre aceste platforme este Shutterstock, ce aduna in acelasi loc o colectie de peste 70 de milioane de imagini la care utilizatorii au acces pe baza unor abonamente. Pentru inceput, veti primi 1.88 $ pentru fiecare descarcare a unei imaginii, insa odata ce strangeti peste 500$, pretul per descarcare creste la 2.48$.

Sursa foto: Africa Studio / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri