Administratorii fondurilor de pensii private, Pilonul II, vor plati un comision Casei de Pensii pentru virarea contributiilor lunare ale asiguratilor. Acesta este de 0,5% si va fi suportat din comisionul perceput de administratorii de pensii private, a anuntat ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, cu ocazia prezentarii proiectului noii Legi a pensiilor.

"Singura modicare (legata de Pilonul II de pensii n.r.) este vorba de procentul de transfer, incasat de firmele care adminsitreaza Pilonul II, de 2,5%. CNAS face operatiunea de colectare a banilor de transfer. Este normal sa ia macar 0,5% din acest transfer. Procentul se ia din comision", a explicat ministrul Muncii.

Si presedintele CFA Romania, Adrian Codirlasu, a declarat, pentru Hotews.ro, ca noua lege a pensiilor prevede o comisionare a administratorilor de fonduri pentru serviciul virarii contributiilor colectate, dar acest cost ar putea fi asumat de acestia.

"Este un comision pus pe administratorul fondului pentru faptul ca presteaza un serviciu virandui contributiile colectate. Este un serviciu prestat si orice serviciu costa. (...) Nu ma astept sa fie un impact pe beneficiar. Proabil o sa-si ia aceasta pierdere adminsitratorii", a explicat Codirlasu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri