Prima rafinarie romaneasca si una dintre cele mai vechi din Europa, Steaua Romana Campina, este de vanzare pe OLX, cel mai mare site de mica publicitate din Romania, ca si cum ar fi un apartament. Anuntul a fost pus de catre un consultant imobiliar, iar pretul de pornire este 10,3 milioane de euro.

Rafinaria, situata in Campina, la aproximativ 100 de kilometri de capitala, ocupa o zona de 49,6 hectare si a fost fondata in 1895. Rafinaria este in faliment din 2014, dar primele probleme au aparut in urma cu mai bine de 10 ani, cand Agentia Fiscala a refuzat restituirea sumei de 40,8 milioane de lei reprezentand TVA-ul pentru perioada august 2007-decembrie 2008. In acest fel, rafinaria nu a putut plati la timp uleiul primit din cauza lipsei de bani si functionarea a fost oprita.

Rafinaria s-a inchis dupa 115 ani de activitate

Din acel moment, lucrurile au mers in declin si, in 2010, ultimii 334 de angajati ai rafinariei au fost lasati sa plece si cladirea s-a inchis dupa 115 ani de activitate, timp in care a rezistat si a continuat activitatea, chiar si in sub ocupatia germana din timpul primului razboi mondial si dupa bombardamentele americane din 1943 si 1944.

Ultimii actionari, conform site-ului companiei, au fost Omnimpex Chemicals cu 82,4%, persoane fizice cu 11,3% si persoane juridice cu 6,1%.

Conform anuntului postat pe OLX, vanzarea se face “prin negociere directa”, iar instalatiile pentru rafinarea titeiului existente in incinta sunt urmatoarele:

• Instalatia distilare atmosferica si in vid DAV - capacitate 400.000 t/an;
• Instalatie distilare in vid DV - capacitate de proiect 138.000 t/an;
• Instalatie fabricare parafina - capacitate 15.000 t/an;
• Instalatie de amestecare finisare produse expediate;
• Instalatiile pentru producerea si distributia utilitati sunt:
• Instalatie demineralizare - capacitate proiect 2 linii x 80 mc/h;
• Instalatii de alimentare cu apa si producere abur - 2 cazane 25t/h abur supraincalzit si 1 cazan 17t/h abur saturat;
• Instalatie produse speciale - ape reziduale - debit 750 mc/h.

Sursa foto: Libertatea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri