Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a spus luni, intr-o interventie telefonica, dupa ce anuntul sefului de comunicare al Jandarmeriei Romane, Marius Militaru, ca femeia jandarm ar putea sa ramana paralizata a fost infirmat, ca ”nu suntem experti, nu suntem medici, dar am citit acest traumatism de coloana vertebrala cervicala”, scrie Hotnews.

Intrebat de afirmatiile neadevarate de sambata, cand Jandarmeria Romana a spus ca ”cea mai dificila interventie a fost sa explicam parintilor colegei noastre ca fata lor s-ar putea sa ramana paralizata pe viata”, Georgian Enache a spus ca ”noi transmitem niste informatii pe care le avem la un moment dat in baza unor documente” si ca ”nu suntem experti”.

”Va citesc din fisa din unitatea de urgente. La diagnostic scrie asa: traumatism coloana cervicala, traumatism toraco-abdominla, traumatism coloana vertebrala cervicala amielitica, contuzie toracica abdominala. Nu suntem experti, nu suntem medici, dar am citit acest traumatism de coloana vertebrala cervicala. Noi a trebuit sa informam parintii fetei asupra tuturor riscurilor in acea seara, noi am informat asupra tuturor riscurilor”, a spus Georgian Enache.

Femeia jandarm care a fost lovita de mai multi protestatari la mitingul din 10 august nu va fi externata luni deoarece atat ea, cat si colegul ei acuza dureri de cap, iar medicii de la Spitalul Floreasca au decis sa efectueze mai multe analize pentru a afla cauza acestor probleme.

„Din cauza ca exista aceste simptome si la ea si la colegul ei, dureri de cap, vom face unele analize in plus, un CT (computer tomograf, n.r.) si dupa acestea vedem care va fi situatia”, a declarat Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al spitalului Floreasca.

Jandarmii au intervenit in forta, in seara zilei de 10 august, cu gaze lacrimogene si tunuri de apa, in Piata Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflati in fata sediului Executivului. In acea noapte, au fost ranite peste 400 de persoane, intre care si doi jandarmi.

Unul dintre angajatii Jandarmeriei, o femeie, a fost internata cu suspiciunea de fractura de coloana cervicala, potrivit spuselor reprezentantilor institutiei. Ministrul Sanatatii, insa, a subliniat, dupa ce a vizitat-o pe aceasta la spitalul Floreasca, faptul ca femeia jandarm nu are coloana fracturata. “Femeia jandarm este bine, s-a ridicat, a comunicat. Am vorbit cu cei doi jandarmi, printre care si o domnisoara de 23 de ani care este bine. Era pansata, avea o arsura. (...) Nu are factura de coloana, nu este la Terapie Intensiva, e pe sectia de Chirurgie. (...) Am vazut imaginile, ei sunt bine, ma asteptam la cu totul altceva”, a declarat, in 11 august, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, in cadrul unei vizite la Spitalul Floreasca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri