Prim-procurorul Parchetului militar, Ionel Corbu, a declarat marti ca niciun procuror militar nu a fost in Piata Victoriei in timpul interventiei jandarmilor de vineri seara, cand au avut loc violente, contrazicand-o astfel pe ministrul de Interne Carmen Dan, care afirmase ca interventia s-a desfasurat sub supravegherea unui procuror militar, care s-a aflat in Piata, potrivit Digi24.

Intrebat, marti, daca poate confirma declaratiile publice facute de purtatorii de cuvant ai Jandarmeriei potrivit carora un procuror militar a gestionat situatia juridica a evenimentelor din Piata Victoriei, prim procurorul Parchetului Militar a negat aceasta informatie care a fost facuta publica si de ministrul de Interne Carmen Dan.

„Vreau sa va comunic faptul ca in dupa-amiaza zilei de 11 august s-a primit o solicitare din partea Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti si s-a si raspuns in sensul ca acest demers de a desemna un procuror sa faca parte din centrul de comanda mobila inaintat excede competentelor profesionale si deontologiei profesionale. (...) Va asigur ca nu. De la Parchetul Militar Bucuresti nu a fost niciun procuror care sa faca parte din centrul mobil de comanda”, a afirmat procurorul Ionel Corbu pentru Digi24.

De asemenea, intrebat daca din punct de vedere legal la interventie ar fi trebuit sa fie prezent un procuror militar, Corbu a raspuns: „Sub nicio forma”.

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat, marti, ca nu are ce sa-si reproseze: „Nu mi-am depasit in niciun fel competentele legale. Iar Jandarmeria si-a coordonat toata interventia sub supravegherea unui procuror militar, care a fost in piata”, a spus Dan.

Citeste si:
BREAKING Guvernul reia procedura inscrierii Rosia Montana in UNESCO
BREAKING Guvernul anunta ca...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Doar 18 huligani au fost inculpati dupa dosarele 10 august 2018
Setari Cookie-uri