Prim-procurorul Parchetului Militar Bucuresti, Ionel Corbu, a declarat marti ca nu a primit documentele solicitate Jandarmeriei, insa a subliniat ca exista modalitati specifice de identificare a jandarmilor care au actionat la protestul din Piata Victoriei, noteaza Agerpres.

Ionel Corbu a spus ca documentele solicitate Jandarmeriei sunt esentiale in lamurirea unor aspecte privind participarea unor ofiteri sau subofiteri in dispozitivul din Piata Victoriei.

"Exista modalitati specifice de identificare. Ei au un numar de identificare pe casca si am remarcat acest lucru, cunoastem acest lucru si evident ca, mai devreme sau mai tarziu, ii vom identifica. Ieri, am aflat in mod ocazional ca o parte din jandarmi sunt timorati de aceste demersuri oficiale care se efectueaza. Vreau sa asigur orice cetatean de buna credinta ca acei jandarmi care au actionat conform prevederilor legale nu se vor afla sub incidenta acuzationala. Doar acei care si-au depasit cadrul procedural, care au incalcat acel ghid emis de institutia domniilor lor", a precizat procurorul.

El a adaugat ca Parchetul Militar Bucuresti a cerut Jandarmeriei documente care sa ateste numarul fortelor si structurile din care au facut parte.

Ionel Corbu a mai precizat ca la Parchetul Militar Bucuresti sunt primite in continuare plangeri de la persoanele care au fost ranite in urma interventiei jandarmilor.

"De ieri si pana astazi au mai fost inregistrate 14 plangeri. Au fost audiate 5 persoane in calitate de martori", a afirmat Ionel Corbu.

Pe de alta parte, el s-a plans ca activitatea la Parchet a fost intrerupta marti, deoarece sunt probleme cu furnizarea curentului electric.

"In acest moment, se primesc in continuare plangeri. Sunt audiate persoane. Din motive independente de vointa noastra, activitatea treneaza, intrucat s-a intrerupt curentul electric. Fac apel catre factorii de responsabilitate de la Enel sa vina si sa remedieze aceasta deficienta, pentru ca in mod paradoxal numai in sediul nostru s-a intamplat acest fenomen de aproximativ o jumatate de ora", a mai spus procurorul.

Procurorii militari s-au sesizat din oficiu si au deschis un dosar penal cu privire la modul de interventie al jandarmilor si incidentele petrecute la manifestatia de vineri seara din Piata Victoriei.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri