Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General a preluat de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar ancheta in dosarul privind modul de interventie al jandarmilor si incidentele petrecute la manifestatia de vineri seara din Piata Victoriei, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Parchetul Militar Bucuresti si Jandarmeria Romana s-au contrazis marti in legatura cu prezenta unui procuror la protestul de vineri.

Astfel, prim-procurorul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, Ionel Corbu, a declarat marti ca la protestul de vineri din Piata Victoriei nu a fost prezent niciun procuror militar in centrul de comanda al Jandarmeriei.

"In primul rand, vreau sa va comunic faptul ca in data de 11 august, dupa-amiaza, s-a primit o solicitare din partea Directiei Jandarmeriei a Municipiului Bucuresti. S-a si raspuns, in sensul ca acest demers de a desemna un procuror sa faca parte din Centrul de comanda mobil inaintat excede competentelor profesionale si deontologiei. De la Parchetul Militar Bucuresti nu a fost niciun procuror care sa faca parte din Centrul mobil de comanda inaintat", a precizat Ionel Corbu.

La scurt timp de la aceasta declaratie, Jandarmeria a transmis un comunicat de presa in care arata ca un procuror de la Parchetul Militar Bucuresti, locotenent colonel Bogdan Pirlog, s-a autosesizat in legatura cu evenimentele din Piata Victoriei si a fost prezent vineri in punctul de comanda si in zona dispozitivelor alaturi de reprezentantii Jandarmeriei, Politiei si autoritatilor publice centrale si locale.

Citeste si:
Taieri de copaci in Parcul Herastrau
Taieri de copaci in Parcul...

"In data de 10 august a.c., in Piata Victoriei, pe timpul asigurarii si restabilirii ordinii publice a fost prezent domnul locotenent colonel magistrat Pirlog Bogdan din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti. Acesta s-a autosesizat cu privire la evenimentele din Piata Victoriei, fiind prezent, in intervalul orar 17,00 - 04,00, atat in punctul de comanda inaintat, cat si in zona dispozitivelor alaturi de reprezentantii Jandarmeriei, Politiei si autoritatilor publice centrale si locale", explica Jandarmeria.

Procurorii militari s-au sesizat din oficiu si au deschis un dosar penal cu privire la modul de interventie al jandarmilor si incidentele petrecute la manifestatia de vineri seara din Piata Victoriei.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cetatenii se aliaza impotriva taxei Oxigen. Pe ce data este programat protestul
Setari Cookie-uri