Prim-adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Romane, colonel Ionut Catalin Sindile, a fost imputernicit in functia de inspector general al Jandarmeriei Romane, incepand de miercuri, a anuntat Ministerul Afacerilor Interne (MAI), noteaza Agerpres.

Colonelul Ionut Catalin Sindile are 40 de ani si este nascut in judetul Teleorman. El a absolvit Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza in anul 2000, la arma jandarmi, avand o vechime de 18 ani in Jandarmeria Romana.

Functia de inspector general al Jandarmeriei Romane a fost ocupata interimar, in ultimul an, de colonelul Sebastian Cucos.

Administratia Prezidentiala informa, marti, ca luarea unei decizii a Consiliul Suprem de Aparare a Tarii in ce priveste numirea definitiva a colonelului Sebastian Cucos in functia de inspector general al Jandarmeriei Romane ar urma sa se realizeze abia dupa pronuntarea organelor judiciare abilitate cu privire la legalitatea actiunilor Jandarmeriei Romane de la protestul din 10 august.

Conform aceleiasi surse, presedintele si Consiliul Suprem de Aparare a Tarii nu au atributii in ceea ce priveste problematica interimatului functiei de inspector general al Jandarmeriei Romane, aceasta fiind de resortul ministrului Afacerilor Interne, conform prevederilor art. 6 din Legea nr. 550/2004 privind organizarea si functionarea Jandarmeriei Romane.

Administratia Prezidentiala a mentionat ca pe 1 august, Ministerul Afacerilor Interne a transmis presedintelui Klaus Iohannis propunerea de avizare de catre CSAT a numirii colonelului Cucos in functia de inspector general al Jandarmeriei Romane.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat marti ca procedura de avizare a lui Sebastian Cucos pentru definitivarea la conducerea Jandarmeriei Romane este in curs, colonelul ocupand deocamdata functia ca interimar.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri