Primaria Municipiului Bucuresti vrea sa faca o noua rectificare bugetera, a doua in mai putin de o luna. O parte dintre spitale, dar si institutiile culturale vor primi mai multi bani, in timp de banii pentru investitii alocati Regiei de Transport (RATB), dar si RADET-ului se vor transforma in subventii. Sume considerabile vor fi taiate, insa, Spitalelor Foisor si Gomoiu, noteaza Digi24.

Spitalele care se afla in subordinea Primariei Capitalei vor primi inca 26 de milioane de lei, dintre care aproape 5 milioane de lei vor fi folosite pentru reabilitarea si modernizarea birourilor Administratiei spitalelor, potrivit noului proiect de rectificare bugetara.

Mai multi bani vor primi si institutiile culturale: peste 4 milioane de lei. Din aceasta suma, peste 900.000 de lei vor ajunge la Teatrul Tandarinca pentru evenimentele organizate cu ocazia Centenarului, iar aproape 90.000 de lei vor fi alocate Teatrului Nottara pentru un turneu care va avea loc in Republica Moldova.

Sume mai mari vor fi acordate si pentru subventiile RATB si RADET, dar acesti bani vor fi luati de la investitiile celor doua institutii. Astfel, la RATB, 43 de milioane de lei se vor transforma in bani de subventie, dar in aceste conditii nu mai sunt bani pentru montare de garduri separatoare, pentru refacerea peroanelor sau pentru modernizarea autobazei Giurgiu.

La RADET. 40 de milioane de lei vor fi luate de la investitii, adica de la refacerea retelei de termoficare si de la refacerea unor puncte termice, si date la subventii.

Potrivit proiectului, bani vor mai fi taiati si de la fondul de rezerva al primarului, peste 3 milioane de lei, dar si de la reabilitarea Spitalelor Foisor si Gomoiu: 3,8, respectiv 3,7 milioane de lei.

Proiectul de hotarare privind aceasta rectificare bugetara va ajunge pe masa consilierilor pe 23 august, cand are loc sedinta a consiliului general.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri