Pana miercuri dimineata s-au inregistrat 192 de plangeri penale contra violentei folosite de jandarmi la protestul de vineri seara, a anuntat Ionel Corbu, prim-procuror la Parchetul Militar Bucuresti, care ancheteaza ce s-a intamplat in zona Pietei Victoriei. Acesta a precizat ca a cerut de sambata de la prefectura ordinul de interventie al jandarmilor asupra manifestantilor, dar nu l-a primit, potrivit Hotnews.ro.

Prim-procurorul a precizat ca a cerut de la prefectura inca de sambata dupa-amiaza ordinul de interventie asupra manifestantilor, dar nu a fost primit, desi aveau o copie. Procurorii au fost redirectionati de institutia prefectului spre Jandarmerie pentru a obtine documentul.

In privinta procurorului care s-a aflat vineri in Piata Victoriei, despre care Jandarmeria a pretins ca a supravegheat legalitatea actiunii in forta, Corbu a spus ca acesta se afla pur si simplu pe drum spre casa, si, fiind de permanenta, s-a autosesizat. ”Acest aspect a fost denaturat, s-a extrapolat notiune de aflat in zona”, a spus Corbu insistand ca acest procuror nu a facut parte din centrul mobil de comanda.

Mai mult, reprezentantul parchetului militar a spus ca are informatii ca un alt reprezentant al Jandarmeriei a incercat sa atraga un alt procuror militar, care a refuzat.

Potrivit acestuia, informatiile stranse pana acum se refera la 160 de militari care au participat la interventia de vineri seara.

Procurorul a declarat ca nu se justificau sub nicio forma actele de ”agresiune exacerbate”: „Exista elemente si indicii doveditoare privitor la amploarea evenimentelor ce urmau sa se desfasoare sau sa aiba loc. In opinia mea, sub nicio forma, acte de agresiune exacerbate nu se justificau, atata vreme cat existau multiple modalitati de estompare a unor demersuri care urmau sa degenereze”, a spus Corbu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri