Maiorul Laurentiu Cazan, comandantul actiunii jandarmilor in Piata Victoriei, la protestul de vineri, a declarat, la TVR, ca in zona au fost sute de persoane violente, iar oamenii veniti la protest nu s-au delimitat de ele. Cazan si-a cerut scuze fata de manifestantii pasnici care au avut de suferit in urma interventiei in forta a jandarmilor, noteaza Hotnews.ro.

Laurentiu Cazan a declarat ca mitingul de vineri a avut anumite „particularitati", persoanele violente venind individual, nu in grup, dandu-si intalnire in anumite puncte din Piata Victoriei.

„De data aceasta, chiar daca am avut un numar mai mare, de ordinul sutelor, de persoane violente, oamenii nu se mai delimitau de ei. Nu am avut de data aceasta un spirit al multimii sa se delimiteze de astfel de actiuni”, a spus comandantul actiunii.

Intrebat de ce nu s-a intervenit inca din primul moment pentru izolarea persoanelor agresive, Cazan a precizat ca la primele incidente care s-au inregistrat in jurul orelor 16.00 „in majoritate erau persoane care au participat in Piata Victoriei”. „Nu am vrut sa cream tensiune. Pentru mine ar fi fost foarte usor ca la momentul 16.30 sa resptabilesc ordinea publica si ganditi-va ce tensiuni erau”, a spus el, precizand ca in timpul intregii interventii au fost extrase din Piata 20 de persoane violente.

Cazan a precizat ca in momentul actiunii in forta „pe zona Ion Mihalache a fost gasit un auto cu sticle incendiare. I-au vazut cand se aprovizionau. (...) Probabil ca aveam jandarmi incendiati”.

Despre turistii israelieni batuti de jandarmi

Despre incidentul cu turistii israelieni, Cazan a explicat ca o parte dintre cei care atacau fortele de ordine foloseau taxiuri sa plece si de accea a fost luata hotararea de a controla masinile.

Potrivit comandantului jandarmilor, in zona in care s-a intamplat incidentul, Titulescu-Buzesti, „era o zona unde foarte multe persoane actionau impotriva fortelor de ordine”. Cazan a spus ca jandarmii au observat ca „o parte dintre ele foloseau taxiurile pentru a pleca din zona”, de aici si interventia de a verifica taxiurile.

Cazan: Prefectul a fost in Piata, ordinul a fost dat la ora 20:00

Laurentiu Cazan a declarat ca prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, s-a aflat in Piata Victoriei pentru a observa desfasurarea mitingului, iar ordinul de evacuare a zonei a fost semnat in jurul orei 20:00, atunci cand situatia a „degenerat”, noteaza Mediafax.

„In permanenta, am fost in contact cu toate autoritatile, inclusiv cu prefectul, care a fost prezent la fata locului de la ora 16:00. (...) Cand am vazut ca lucrurile incep sa degenereze, cand tensiunea a crescut, am discutat personal cu prefectul si i-am spus ca, daca lucrurule vor degenera, daca nu reusim sa avem un moment cand atacurile nu inceteaza, vom ajunge la restabilirea ordinii publice in zona. Dansa a spus ca este pregatita, am fost la fata locului tot timpul impreuna, am vazut despre ce este vorba, si s-a luat decizia de a avea un ordin pentru restabilirea ordinii publice. Lucrurile astea au fost in jurul orelor 20:00”, a declarat Laurentiu Cazan, adjunctul Serviciului de Ordine Publica al Jandarmeriei Capitalei, la TVR1.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri