Incendiul care a cuprins sambata seara Palatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea a fost stins la ora 0.40, peste o suta de pompieri participand la interventie, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Crisana, Camelia Rosca, scrie Agerpres.

"Ramanem pentru supravegherea zonei, inlaturarea efectelor negative ale evenimentului, dupa care vom proceda la cercetarea cauzei de izbucnire a incendiului", a spus reprezentanta ISU Crisana.

Peste o suta de pompieri au actionat in interiorul Palatului Episcopiei Greco-Catolice, fiind afectata o suprafata de aproximativ 1.300 de metri patrati, acoperisul si tavanul etajului intai.

"Cei peste o suta de pompieri militari au actionat cu zece autospeciale, cu apa si cu spuma si doua scari. Din fericire, nu exista persoane ranite", a declarat Camelia Rosca.

Mii de oameni au ajuns sambata seara in Piata Unirii din Oradea. Foarte multi dintre ei au transmis live cele petrecute, pe retele de socializare.

Citeste si:
Politia deschide dosar penal in cazul scolii evacuate in Bucuresti
Cercetari pentru vatamare...

Un moment emotionant a avut loc in Piata Unirii. In timp ce acoperisul Palatului Episcopiei Greco-Catolice ardea, Biserica cu Luna - de rit ortodox, situata in imediata apropiere a acestuia, si-a deschis portile la aceasta ora tarzie din noapte. Doi preoti au inceput sa oficieze o slujba religioasa, invocand-o pe Sfanta Fecioara Maria sa vina in ajutorul pompierilor. Foarte multi oameni au intrat in catedrala ortodoxa pentru a se ruga impreuna pentru ajutor divin.

Palatul Episcopiei Greco-Catolice este o cladire de patrimoniu a orasului, considerata o bijuterie arhitectonica si o cladire simbol pentru romanii ardeleni. Fatada si acoperisul cladirii au fost recent renovate cu milioane de euro, fiind un imobil ce dadea prestanta Pietei Unirii din Oradea. Dupa interventia pompierilor, o mare parte a fatadei a ramas in picioare.

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Incendiu la o hala de productie in localitatea Dascalu, Ilfov
Setari Cookie-uri