O bacterie periculoasa a fost descoperita la Spitalul Universitar din Capitala acolo unde una dintre salile din sectia de obstetrica-ginecologie este inchisa de doua zile. Este vorba de bacilul piocianic, bacil care se dezvolta in mediile umede. Din informatiile de pana acum, sala nu este una in care se fac operatii de nastere, scrie Digi24.

In urma cu o saptamana au fost recoltate probe din aceasta sala de ginecologie, iar vineri a fost confirmata existenta aceste bacterii. Este vorba de piocianic. Bacteria a fost descoperita intr-un filtru de apa al spalatorului din aceasta sectie.

In aceasta sala se fac, de obicei, interventii chirurgicale pentru fibrom sau chisturi. In urma cu 2 zile, sala a fost inchisa.

Maine se vor efectua din nou probe, dupa ce s-a efectuat o dezinfectare. Daca rezultatele vor fi din nou pozitive, sala va ramane in continuare inchisa.

Potrivit managerului spitalului, in ultima perioada nu au fost efectuate operatii aici, astfel ca nu sunt pacienti infectati cu aceasta bacterie.

Citeste si:
O femeie din Deva, suspectata de coronavirus, a fost internata la...
O femeie din Deva, suspectata...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Roman suspectat de coronavirus, renegat de familie: Nu a mai fost primit acasa
Setari Cookie-uri