Gabriela Firea, Primarul General al Municipiului Bucuresti, a prezentat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, stadiul in care sunt mai multe proiecte de infrastructura, printre care Prelungirea Ghencea, supralargirea soselei Fabrica de Glucoza, pasajele Doamna Ghica, Andronache si Petricani, dar si situatia pistelor de biciclete si a pasarelelor pietonale si starea centurii ocolitoare a Capitalei.

Ciurel – nod Virtutii

Despre strapungerea Ciurel – nod Virtutii, primarul a declarat ca proiectul va fi finalizat pana la finalul anului viitor, desi termenul de finalizare e strans legat de exproprierile restante. Proiectul a inceput acum zece ani si trebuia sa fie finalizat in urma cu patru ani. Valoarea investitionala este de 128 de milioane de euro.

Firea precizeaza ca in 2016, cand a fost preluat, proiectul era realizat in procent de 13%. In prezent, podul este realizat in procent de 90%, in timp ce nodul rutier Virtutii este finalizat in procent de 70%.

Prelungirea Ghencea

Studiul de fezabilitate realizat de Compania Municipala pentru proiectul Prelungirea Ghencea, in valoare de 320.000 de euro, va fi predat pe 6 septembrie. Proiectul presupune largirea si modernizarea Bulevardului Ghencea, pe o lungime de 6 kilometri, incepand de la capatul tramvaiului 41, pana la soseaua de Centura.

Supralargirea Soselei Fabrica de Glucoza

In ceea ce priveste studiul de fezabilitate pentru supralargirea soselei Fabrica de Glucoza, costul total actualizat proiectului a fost de 12,3 milioane de euro, termenul de executie fiind de 15 luni, cu posibilitatea reducerii la un an, a declarat primarul Capitalei. Prima etapa a proiectului vizeaza exproprierea imobilelor.

Pasajele Doamna Ghica, Petricani si Andronache

In prezent se afla in curs de realizare studiul de fezabilitate (SF) pentru pasajul Doamna Ghica, iar SF-urile pentru pasajele Andronache si Petricani vor fi refacute.

Compania Municipala Dezvoltare Durabila a depus oferta tehnica pentru SF-ul pasajului Domna Ghica. Costul este de circa 160.00 de euro, iar termenul asumat de executie este de 3 luni.

Oferta tehnica pentru SF-ul pasajului Andronache are o valoare de 87.000 de euro, termenul estimat fiind de 3 luni.

Pentru podul rutier Petricani, oferta tehnica a fost depusa miercuri, avand o valoare de 210.000 de euro, termenul de realizare fiind de 4 luni de la data atribuirii contractului, a spus Gabriela Firea.

Piste de biciclete

Cele patru trasee de bicicleta sunt: Traseul 1- Piata Victoriei- Bd. Aviatorilor- Bd. Beijing- strada Nicolae Caranfil- Sos. Pipera- strada Alexandru Serbanescu- Bd. Aerogarii- DN1- Piata Presei Libere- Sos. Kiseleff- Bd. Constantin Prezan; Traseul 2- Piata Victoriei- Bd. Iancu de Hunedoara- Sos. Stefan cel Mare- Sos. Mihai Bravu; Traseul 3- Calea Victoriei- Bd. Regina Elisabeta- Splaiul Independentei- Bd. Natiunile Unite; Traseul 4- Piata Libertatii- Piata Constitutiei- Bd Unirii- Bd. Decebal- Bd. Basarabia- Stadionul National.

Investitia in cele 4 trasee de biciclisti este de 10 milioane de euro.

Pentru primul traseu au fost executate lucrarile de infrastructura, fiind in curs de atribuire sistemul de semaforizare si marcaje. Procedura pentru celelalte trasee este in lucru, a anuntat Firea.

In ceea ce priveste necesitatea construirii unor pasarele ciclo-pietonale in Bucuresti, au fost identificate 9 zone cu circulatie rutiera intensa in care vor fi construite 11 pasarele. Contractul pentru SF a fost semnat intre Administratia Strazilor si Compania Municipala Dezvoltare Durabila.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri