Rezultatele la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat 2018 in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro vor fi afisate sambata, pana la ora 12:00.

Elevii care au sustinut examenul de BAC 2018 in sesiunea august - septembrie si nu sunt multumiti de note trebuie sa depuna contestatiile in ziua in care se afiseaza rezultatele. Deoarece primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2018, sesiunea de toamna vor fi afisate pe 1 septembrie, pana la ora 16.00, contestatiile se vor depune intre orele 16:00 - 20:00.

Potrivit Ministerului Educatiei, rata de promovabilitate pentru examenul de Bacalaureat 2018, inaintea contestatiilor, sesiunea din vara, a fost de 67,7%, cu cateva procente mai scazuta fata de anul 2017, cand era de 71,4 %.

Cum si cand se depun contestatiile

Contestatiile la probele scrise se depun si se inregistreaza la centrul de examen, in perioada prevazuta de calendarul examenului de bacalaureat, adica 1 septembrie, intre orele 16:00 si 20:00 dupa publicarea rezultatelor la Bacalaureat pe edu.ro si la avizierele liceelor.

Presedintele, impreuna cu unul dintre vicepresedinti, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestatiile si le inregistreaza.

Cererile prin care se contesta notele obtinute la evaluarea initiala, insotite de un borderou in care se precizeaza numele candidatilor si probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusa contestatia se inainteaza comisiei din centrul zonal de evaluare, de catre un delegat al comisiei din centrul de examen.

Cum se face reevaluarea lucrarilor la BACALAUREAT 2018

Comisiile judetene/ a municipiul Bucuresti / regionale de contestatii reevalueaza lucrarile primite si acorda note lucrarilor contestate, conform baremelor de evaluare pentru probele scrise.

Dupa terminarea evaluarii si deschiderea lucrarilor, presedintele comisiei de contestatii analizeaza notele acordate dupa reevaluare, in comparatie cu cele acordate initial. In situatia in care se constata diferente de notare mai mari de 1,50 puncte, in plus sau in minus, intre notele de la evaluarea initiala si cele de la contestatii, presedintele comisiei de contestatii decide reevaluarea lucrarilor respective de catre o a treia comisie, formata din alti profesori cu experienta, altii decat cei care au evaluat initial lucrarile in centrul de contestatii.

Reevaluarea se va face dupa o noua secretizare a lucrarilor, respectand cu strictete baremul de evaluare si toate procedurile de evaluare. Nota acordata de a treia comisie este nota care va fi acordata de comisia de contestatii.

Nota minima de promovare pentru fiecare disciplina este 5, iar media finala pentru promovarea examenului este minimum 6.

In perioada 2-5 septembrie contestatiile vor fi solutionate, iar pe 6 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.

Sursa foto: By AimPix / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri