Organizatia Habitat for Humanity Romania cauta 240 de voluntari care vor construi, alaturi de profesionisti in domeniul constructiilor, 5 case pentru 8 familii care au nevoie de un acoperis deasupra capului si conditii decente de locuire in cadrul proiectului Big Build 2018.

Cele 5 case vor fi construite in perioada 1-5 octombrie 2018 in comuna Cumpana din judetul Constanta. Lucrarile pe santier vor incepe de la fundatiile caselor, luni dimineata, pe 1 octombrie. Pana vineri vor fi ridicati peretii, vor fi izolati termic, urmand sa se monteze acoperisul, usile si ferestrele. La finalul celor cinci zile, casele vor fi finalizate 100% la exterior si 80% la interior, informeaza organizatorii.

Fiecare voluntar din proiectul Big Build trebuie sa stranga o donatie de 550 de lei, bani cu care vor fi cumparate materiale de constructii pentru case. Banii pot fi stransi prin crearea unui profil de fundraiser.

Pana acum s-au inscris 85 de voluntari, potrivit datelor publicate pe site-ul habitat.ro. O parte au strans deja banii necesari, in timp ce altii sunt abia la inceput. Spre exemplu, Radu incearca sa isi convinga prietenii prin mesajul “Cadou de ziua mea”, iar Corina, care a strans banii necesari, isi incepe astfel textul prin care vrea sa convinga oamenii sa doneze: „Pentru trei zile, mester de vise”. Cristina a facut parte din echipa de alergatori Runners for Humanity in luna aprilie si a fost convinsa sa participe si la constructia celor 8 case si a strans, deja, suma de 550 de lei.

O parte din cei inscrisi anul acesta au fost si anul trecut si isi doresc sa repete experienta, promitand donatorilor ca vor lucra din greu in cele cinci zile.

De ce isi vor lua oamenii liber la munca si vor pune umarul la constructia caselor? „De ce fac asta? Cred cu tarie ca initiativa si implicarea genereaza mult mai multe satisfactii decat nepasarea si critica”, motiveaza Cristina. “Pentru ca acesti copii sa aiba unde sa se joace, sa isi faca temele, sa creasca flori sau sa citeasca basme, sa le zambeasca celor dragi”, scrie si Razvan.

Cine sunt beneficiarii locuintelor

Beneficiarii locuintelor sunt familii si tineri care lucreaza si care au un venit stabil, dar care nu castiga suficient incat sa isi permita un credit imobiliar sau o chirie decenta.

Big Build 2018 are loc la Cumpana, la 15 kilometri de Constanta. Voluntarii se pot caza in Constanta, iar organizatorii vor asigura in fiecare zi transportul din Constanta catre santier si retur, pauzele de cafea si pranzul pe santier.

Voluntarii se pot inscrie pana pe 17 septembrie pe platforma, singura conditie este sa aiba 18 ani impliniti la data evenimentului, nefiind nevoie de experienta in domeniul constructiilor, intrucat vor fi mai multi profesionisti care ii vor indruma.

Anul trecut, 820 de voluntari romani si internationali au construit 36 de case in 5 zile in Bacau. Evenimentul este organizat in contextul in care Ziua Mondiala a Locuirii a fost declarata de ONU in prima zi de luni din octombrie.

Habitat for Humanity a fost fondata in 1976 in SUA de catre Millard si Linda Fuller si a schimbat la nivel mondial conceptele de locuire sociala, de voluntariat si de implicare sociala a comunitatilor locale. Habitat for Humanity sprijina in acest moment locuirea din peste 70 de tari din Statele Unite si Canada, America Latina si Caraibe, Africa si Orientul Mijlociu, Europa Centrala si Asia, Asia si Pacific.

Ideea si conceptul Habitat for Humanity au ajuns in Romania in anul 1996 in nord-vestul tarii, in Beius, judetul Bihor. Romania a fost a 50-a tara Habitat for Humanity din lume. Pana acum, peste 19.000 de persoane au un loc decent in care sa traiasca prin constructii de case noi si reabilitari, si alte 45.000 prin programele de preventie si raspuns la dezastre.

Sursa foto: Facebook Habitat for Humanity Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri