O singura absolventa a liceului din Turburea, judetul Gorj, a promovat bacalaureatul, anul acesta, in a doua sesiune, cea de toamna. Eleva a promovat examenul cu media 6,35, noteaza Digi24.

Liceul din Turburea a fost infiintat in urma cu cinci ani si, pana acum, nu a avut niciun absolvent care sa fi promovat si Bacalaureatul.

Profesorii sustin ca elevii ar trebui sa depuna mai mult efort pentru promovarea examenului.

"Oricat de mult am munci... Efortul nu trebuie sa vina doar din partea profesorului. Elevii trebuie sa depuna mai mult efort si sa trateze cu seriozitate acest examen", sustine profesoara Simona Cocoranu.

"S-au facut ore suplimentare pentru pregatirea lor. Desi a promovat un singur elev Bacalaureatul, eu sunt multumita la disciplina mea", spune profesoara Maria Cojocaru.

Primarul comunei, care nu are diploma de Bacalaureat, da vina pe profesori, care nu si-ar face treaba.

"Se ducea pana la scoala, facea o ora si dupa o ora, omul pleca acasa. Despre ce vorbim? Ce invata un copil? Pana serveste cafeluta domnul profesor, mai stau de vorba, a trecut ora. Pai se vad postarile lor pe Facebook cu orele. Se vad. Sunt lucruri care se vad", sustine Ion Birca, primarul localitatii Turburea.

Anul acesta, la prima sesiune de examen s-au inscris 21 de absolventi ai liceului din Turburea. Nu a promovat niciunul. La a doua sesiune s-au mai prezentat doar 6.

In judetul Gorj, 1.000 de candidati au sustinut Bacalaureatul de toamna. 300 dintre ei au obtinut medii de promovare, peste 6.

Sursa foto: Minerva Studio/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri