Ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, a dat asigurari, luni, cu ocazia deschiderii noului an scolar, ca se va investi in continuare in educatie, astfel incat respectul si statutul nobil al profesorilor sa fie reconfirmate in societate, iar elevii sa beneficieze de un act educational de calitate, in drumul lor spre performanta.

"Anul scolar 2018 - 2019 incepe intr-o zi care ne duce cu gandul la simbolul succesului in invatamant. Ziua de azi coincide cu nota 10 din catalog pe care sper sa o obtina fiecare elev care trece astazi pragul scolii. Cadrelor didactice le urez succes in misiunea lor de a fi calauze pe drumul cunoasterii. Scoala incepe anul acesta cu 124 de dascali care au obtinut nota 10 la examenul de titularizare, ei alaturandu-se multor altor profesori de 10 care activeaza deja in sistem. Vreau sa-i felicit pe toti pentru performanta si daruirea de care au dat dovada si sa le multumesc tuturor angajatilor din invatamant pentru efortul pe care il depun, zi de zi, in conturarea unui sistem educational de calitate!", a afirmat Popa, in mesajul de deschidere a noului an scolar, potrivit AGERPRES.

El a facut referire la masurile noi pe care ministerul le-a luat in ultimele luni pentru imbunatatirea sistemului de invatamant.

Anul scolar 2018-2019: Cand incep elevii cursurile si cate vacante vor avea

"Nevoia de cunoastere este una vitala in zilele pe care le traim si, de aceea, suntem profund preocupati sa asiguram sanse egale la educatie tuturor copiilor din Romania. Elevii claselor I-VI beneficiaza, din acest an scolar, de manuale noi. Mai mult, elevii vor avea manuale noi pentru 26 de discipline la care nu au existat manuscrise in ultimii 20 de ani. Alaturi de colegii din Guvern, am depus toate eforturile pentru ca profesorii sa primeasca, inca din luna martie 2018, salarii mai mari. In plus, am decis sa fie platiti si pentru munca extraordinara pe care o depun in organizarea olimpiadelor, iar pentru cadrele didactice implicate in organizarea examenelor nationale am majorat cu 60% sumele pe care le primesc pentru aceasta activitate", a spus Popa.

Potrivit acestuia, pentru a-i sustine pe tinerii de liceu din mediile defavorizate, Ministerul Educatiei Nationale a majorat ajutorul prevazut in programul ''Bani de liceu'', iar absolventii din mediul rural au putut candida, in premiera, pe locuri speciale in facultati.

"Mai mult, in saptamanile urmatoare, vom majora si bursele pentru elevii cuprinsi in invatamantul profesional si dual'', a aratat Popa.

El a dat asigurari ca investitia in Educatie va continua astfel incat respectul si statutul nobil al profesorilor sa fie reconfirmate in societate, iar elevii sa beneficieze de un act educational de calitate.

"Va asigur ca vom investi in continuare in educatie, astfel incat respectul si statutul nobil al profesorilor sa fie reconfirmate in societate, iar elevii sa beneficieze de un act educational de calitate, in drumul lor spre performanta", a mai spus reprezentantul MEN.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri