Marturia baiatului lovit cu pumnul de un politist local: ”Mi-au zis lasa ca nu mori pana la sectie”. Calin Popescu Tariceanu vrea sa-l retraga pe George Maior din functia de ambasador al Statelor Unite. Citeste in continuare principalele titluri din presa de azi, 13 aseptembrie.

Miercuri s-au derulat scene revoltatoare in parcul IOR din Capitala. Un politist local a fost filmat in timp ce loveste cu pumnul un adolescent de 15 ani legat cu catuse de un cos de gunoi. Baiatul a fost prins in timp ce pescuia in lacul din zona impreuna cu fratele sau mai mare. Cei doi care provin dintr-o familie sarmana au fost dusi apoi si la sectie iar mama lor a fost amendata cu 500 de lei.“A venit un politist si m-a luat pe la spate si m-a legat, apoi m-a dus jos si unul dintre ei mi-a dat mare pumn la ficat. Am cazut, nu mai puteam sa respir. Le-am zis sa imi dea apa ca nu mai puteam sa respir si mi-au zis lasa ca nu mori pana la sectie.”, a declarat copilul batut, potrivit Stirile ProTv.

Calin Popescu Tariceanu vrea ca George Maior sa fie retras din funcţia de ambasador al României în SUA. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, în Comisia de politica externa , ca va propune trimiterea unei scrisori MAE în care sa ceara retragerea lui George Maior din postul de ambasador al României în SUA, potrivit Gândul.

Comisia de la Venetia, in Romania pentru verificarea Codurilor Penale. Ce a discutat cu Tudorel Toader. O delegatie a Comisie de la Venetia se va afla in Romania joi si vineri, in vederea pregatirii unei opinii privind modificarile aduse recent Codului Penal si Codului de Procedura Penala, si ar urma sa aiba intalniri cu presedintele Klaus Iohannis, cu ministrul Justitiei, cu parlamentarii din Comisia speciala pentru legile justitiei, cu presedintele instantei supreme, Cristina Tarcea si cu reprezentantii CSM, DNA sau DIICOT. Avizul Comisiei de la Venetia a fost solicitat de Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei printr-o decizie luata in 28 iunie, iar concluziile evaluarii ar urma sa fie prezentate in 19 octombrie, relateaza News.ro.

Distrugerile din padurile Romaniei

Cum au incercat autoritatile sa ascunda furtul de lemn de fag. Ministerul Mediului a aprobat, in multe locuri, taieri de arbori pe suprafete care depasesc jumatate din ariile protejate. Legislatia internationala permite acest lucru numai in caz de necesitate si NU pe mai mult de un sfert din padure. Si pentru ca raul sa fie complet, pe langa defrisarile “cu aprobare” se adauga multe altele ilegale. Inspectorul Pro a demascat un astfel de caz. Ne-am taiat padurile si am ajuns acum sa distrugem si parcurile nationale. Din 13 - cate sunt in toata tara - jumatate NU mai stau in picioare. Imaginile dezolante - cu hectare intregi din care au mai ramas doar cioturi - vorbesc de la sine despre modul in care ne-am batut joc de bogatia forestiera, scrie Stirile ProTv.

Micii producatori vor putea introduce energie regenerabila in retea si vor fi scutiti de facturi. Consiliul Concurentei: “Nu este ajutor de stat, se poate aplica rapid”. Legea privind preluarea in retea a energiei generate de micii producatori poate fi aplicata rapid, intrucat nu este ajutor de stat, insa Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) trebuie sa elaboreze un mecanism de implementare pentru care ar trebui consultata Comisia Europeana, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

"Consiliului Concurentei sprijina si faciliteaza aplicarea cat mai rapida a prevederilor legii privind vanzarea energiei produse de prosumeri (sau prosumatori, cum sunt numiti consumatorii de energie care sunt si mici producatori, in acelasi timp - n.r.)", a afirmat Chiritoiu, citat de Agerpres.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri