Guvernul va oferi sprijin lunar de 500 de lei, timp de sase luni, persoanelor care raman fara locurile de munca pe care le ocupau in ferme si societati comerciale care desfasurau activitati in sectorul cresterii porcilor si care au fost afectate de virusul pestei porcine, a anuntat, joi, premierul Viorica Dancila.

„Asa cum s-a decis in urma cu doua saptamani, adoptam o OUG prin care stabilim noi masuri de sprijin pentru cei care au avut de suferit din cauza virusului pestei porcine africane. Venim astfel in sprijinul persoanelor care isi pierd locurile de munca detinute in societati comerciale care desfasoara activitati in sectorul cresterii porcilor. Concret, vom oferi o compensatie financiara neimpozabila, in valore de 500 de lei pentru fiecare persoana care si-a pierdut locul de munca din fermele afectate de pesta porcina africana”, a anuntat joi premierul Viorica Dancila, la inceputul sedintei de Guvern, potrivit Digi24.

Potrivit premierului, sprijinul financiar se va acorda lunar, timp de sase luni, incepand cu data incetarii contractului individual de munca, pe langa indemnizatia de somaj si despagubiri.

„Consider ca este nevoie de acest ajutor complementar celorlalte masuri de sustinere financiara pentru acest sector, precum si celor pentru combaterea raspandirii virusului. Prin rectificarea bugetara am asigurat deja numeroase resurse financiare pentru plata despagubirilor, dar si pentru achizitia de materiale destinate controlului si combaterii raspandirii virusului”, a explicat Dancila.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat, joi, ca pesta porcina africana evolueaza in 207 localitati din 12 judete, cu un numar total de 898 de focare (dintre care 13 in exploatatii comerciale industriale, unul in abatorul apartinand unei ferme si unul intr-o exploatatie comerciala de tip A).

Sursa foto: Dusan Petkovic / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri