Dambovita reprezinta al treisprezecelea judet in care pesta porcina africana a ajuns, verdictul a fost dat dupa descoperirea virusului intr-una dintre gospodariile localnicilor din Lucieni.

Directorul DSVSA Dambovita, Sandu Tolea, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca autoritatile au fost alertate de un barbat din localitatea Lucieni, care a anuntat ca doi porci din gospodaria sa au murit, conform G4Media.ro.

“S-a confirmat intr-o curte, intr-o gospodarie in localitatea Lucieni. S-a confirmat pesta porcina africana, cu buletin de analiza pozitiv, dupa ce au fost luate probe”, a spus directorul DSVSA Dambovita.

Potrivit acestuia, in gospodarie erau trei porci, din care doi au murit, iar unul va fi eutanasiat.

Potrivit ultimei informari oficiale transmise de ANSVSA, pe 13 septembrie, pana acum au fost omorati peste 230.000 de porci din cauza virusului.

”Pesta porcina africana evolueaza in 12 judete, in 207 de localitati, cu un numar total de 898 de focare (dintre care 13 in exploatatii comerciale industriale, unul in abatorul apartinand unei ferme si unul intr-o exploatatie comerciala de tip A) si 57 de cazuri la mistreti.

In total au fost eliminati 232.722 de porci afectati de boala.

In zona de N-V a Romaniei, boala evolueaza in 3 judete, Satu-Mare, Salaj si Bihor, prezenta virusului fiind confirmata in 13 localitati. Au fost ucisi 1.375 de porci domestici si au fost afectati 15 porci mistreti.

In zona de S-E a Romaniei, boala a fost confirmata in 194 de localitati, din judetele: Tulcea, Constanta, Braila, Ialomita, Galati, Calarasi, Ilfov, Buzau si Giurgiu. Au fost ucisi 54.296 de porci domestici din gospodariile populatiei, iar in 11 exploatatii comerciale de mare capacitate, o exploatatie comerciala de tip A si in abatorul apartinand unei ferme, au fost ucisi 178.426 de porci.

Sursa foto: By Deyana Stefanova Robova / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri