Absolventii British School of Bucharest (BSB) au obtinut si in acest an rezultate remarcabile la examenul A level, care marcheaza incheierea studiilor in sistemul de invatamant britanic. Profesorii au de ce sa fie mandri de studentii lor, 35% dintre ei obtinand rezultate de A*- A, iar 83%, in intervalul A*- C! Singura scoala din Romania evaluata cu „excelent” de catre Inspectoratul Scolilor Independente din Marea Britanie (ISI) demonstreaza inca o data ce inseamna sa faci performanta la cele mai inalte standarde!

Mary este unul dintre absolventii BSB din acest an, un model de ambitie si perseverenta. Inspirata de lucrarile artistilor plastici romani, dupa o documentare amanuntita si vizite permanente in galeriile de arta din Bucuresti, Mary nu numai ca si-a incheiat studiile cu procentajul maxim la examenul A level, dar a reusit si performanta de a fi acceptata la Universitatea de Arte din Londra, cea mai apreciata din Europa in domeniul artelor si designului, aflata in TOP 6 cele mai bune din intreaga lume, potrivit QS World University Rankings 2018!

Toti absolventii promotiei 2018 de la British School of Bucharest au obtinut rezultate de top, iar cele mai ravnite universitati din Marea Britanie si din intreaga lume incearca sa ii atraga pentru a face performanta mai departe impreuna. Printre universitatile de prestigiu care si-au deschis portile pentru absolventii BSB se gasesc Imperial College, University College London (UCL), Queen Mary, City – University of London, University of the Arts, London School of Economics and Political Science (LSE), King’s College, Istituto Marangoni and SOAS University, precum si Ecole Hoteliere de Lausanne, Anglo American University (Prague), UCLA, Oxford, Universities of Warwick, Bristol, Bath, Edinburgh si Southampton.

Stiintele exacte se regasesc in topul preferintelor absolventilor din 2018. Domenii precum Matematica, Economia si Managementul sunt la mare cautare, urmate indeaproape de Drept, Stiinte Medicale, Film, Muzica, Jurnalism si Moda. Laura si Luca au fost atrasi de domeniul modei, astfel ca ei vor studia Fashion Marketing la London College of Fashion, in cadrul Universitatii de Arte, respectiv Fashion Design, la Istituto Marangoni, din Londra.

"Destinatiile absolventilor nostri demonstreaza inca o data calitatea si portabilitatea calificarilor A level la nivel global. Rezultatele excelente pe care le obtinem in mod constant certifica doua atribute cheie ale British School of Bucharest: studentii nostri minunati si dedicarea profesorilor. Trebuie sa mentionez ca suntem singura scoala din Romania cu o echipa unica de profesori, toti vorbitori nativi de limba engleza, cu experienta semnificativa in predarea curriculumului britanic, toti absolventi ai unor universitati de prestigiu, dintre care si 8 profesori absolventi de Oxford si Cambridge. Raman la convingerea ca toate aceste rezultate fabuloase obtinute in mod constant sunt dovada educatiei echilibrate pe care o promovam, cea in care oportunitatile extra-curriculare si cele de leadership se imbina perfect cu studiile academice de inalta clasa”, a declarat Philip Walters, Director al British School of Bucharest.

Mary, o poveste despre ambitie si succes: „Pretuiesc fiecare minut si fiecare secunda si voi continua sa muncesc din greu pentru a-mi indeplini visul”

Studenta a British School of Bucharest incepand din 2014, pe atunci cu un nivel de engleza scazut, Mary a reusit, in numai 4 ani de zile, ceea ce poate nu multi elevi ar reusi. Cu ambitie si cu sprijinul total al profesorilor scolii, ea s-a intrecut pe sine si a obtinut punctaj maxim la examenul A level. Latura artistica si-a descoperit-o in ultimii ani de studiu, atunci cand a inceput sa se gandeasca serios la viitorul ei. Acum, vorbeste cu toata increderea despre drumul ales, fiind motivata si inspirata de spiritul BSB: „BSB a fost mediul perfect pentru mine, oferindu-mi o privire de ansamblu asupra multor concepte, idei si oameni si mi-a oferit sansa sa invat despre arta contemporana, devenind fascinata de ea. Daca nu as fi venit la BSB, probabil ca ar fi existat mult mai multe restrictii. Aici, insa, am invatat sa fiu independenta".

Acum, Mary este cu un pas mai aproape de indeplinirea unui vis! Este proaspat admisa la Universitatea de Arte din Londra, una dintre cele mai faimoase din lume pe domeniul artelor si designului. Insa, drumul pana aici nu a fost deloc simplu, Mary avand de trecut prin proba de foc a examenului final, care a constat in patru etape: inregistrarea observatiilor, investigatiile contextuale, dezvoltarea de procese si concepte, apoi lucrarea finala. Dupa zece saptamani intense, timp in care a trebuit sa realizeze lucrarea de arta, si un examen de 15 ore pentru ultimele retusuri, Mary a dat lovitura cu o impresionanta piesa din bronz, pentru care a si obtinut punctajul maxim.

Si-a gasit inspiratia in operele artistilor romani, dar si in ale celor internationali de renume, asa cum chiar ea marturiseste: „Am facut o investigatie amanuntita pentru a identifica intr-un mod cat mai clar ideea principala a acestei lucrari si mesajul pe care vreau sa-l transmit. Asa ca am vizitat o serie de galerii din Bucuresti si am descoperit opera lui Liviu Staicoviciu si lucrarile lui Roman Opalka. De asemenea, am studiat operele lui Bernard Cohen si m-am inspirat dintr-o vizita in Dubai, unde am fotografiat motive islamice”.

Cu apreciere si recunostinta, Mary aminteste de sprijinul permanent primit de la profesorii BSB, in special de indrumarea oferita de profesorul ei de arta, Mark Williams: „Profesorul de arta nu ne-a invatat cum sa facem ‘arta’, ci ne-a invatat, pe fiecare in parte, sa fim independenti si sa avem fiecare modul propriu de a o intelege. Consider ca asta a fost cea mai buna metoda, pentru ca nu poti invata pe cineva sa devina artist, ci cum sa realizeze ca este unul. Cred ca trebuie sa-mi dedic intreaga viata pentru a-mi imbunatati calitatile artistice si, pentru a deveni un artist bun, trebuie sa petrec suficient timp in acest scop. Pretuiesc fiecare minut si fiecare secunda si voi continua sa muncesc din greu pentru a-mi indeplini visul. Cu ajutorul profesorului meu, am reusit sa-mi gasesc calea, sa trec peste acest examen si sa obtin cele mai bune rezultate. Am devenit mai curajoasa si abia astept sa-mi indeplinesc visul de artist si sa incep studiile la Universitatea de Arte din Londra!".

Profesorul de arta al lui Mary, Mark Williams, unul dintre cadrele didactice cu cea mai indelungata experienta de predare la BSB, de peste 10 ani, este extrem de mandru de rezultatele elevei sale si crede cu tarie ca va avea un viitor stralucit: „Dupa cum se spune, succesul este 99% transpiratie si 1% inspiratie, iar realizarile lui Mary sunt rezultatul concret al acestui fapt. Reusita ei sta in capacitatea de a munci fara sa astepte acel moment de inspiratie. Calitatile unice ale muncii sale au fost rezultatul imbinarii unei importante cercetari individuale cu ideea de experimentare. Ma astept ca Mary sa aiba succes in drumul pe care si l-a ales si nu ma va surprinde deloc sa aflu ca, in 10 ani de acum incolo, va deveni un artist desavarsit”.

Mai multe informatii, aici: http://bit.ly/2MD7O7a

Despre British School of Bucharest

British School of Bucharest, infiintata in anul 2000, este o scoala internationala britanica de top, care ofera copiilor cu varste cuprinse intre 2-18 ani sansa sa studieze dupa curriculum britanic. Unicitatea acestei scoli, fata de oricare alta din Bucuresti, este ca toti profesorii sunt vorbitori nativi de limba engleza, cu experienta in predarea sistemului de invatamant britanic.

Monitorizata si supervizata de Inspectoratul Scolilor Internationale, British School of Bucharest ofera educatie la standarde de excelenta celor peste 500 de elevi, apartinand unui numar de peste 50 de nationalitati. Calificarea finala din anul 13, A level, este recunoscuta la nivel global si permite accesul la universitati din intreaga lume. BSB ofera o atentie personalizata studentilor sai, bazata pe dorintele si nevoile fiecaruia, astfel incat acestia sa-si atinga nivelul maxim de dezvoltare si sa paseasca cu incredere spre urmatoarea etapa educationala.

Sursa foto: British School of Bucharest

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri