Vremea va incepe sa se raceasca in majoritatea regiunilor, in urmatoarea perioada, cea mai accentuata scadere a valorilor termice fiind asteptata pe parcursul saptamanii viitoare, reiese din prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), publicata vineri, si valabila pentru intervalul 24 septembrie - 22 octombrie, relateaza Agerpres.

Conform specialistilor, in saptamana 24 septembrie - 1 octombrie, valorile termice medii ale perioadei, cel mai probabil, se vor situa sub normele climatologice in cea mai mare parte a tarii, in timp ce cantitatile de precipitatii este posibil sa fie excedentare in regiunile sudice si apropiate de normele climatologice in restul teritoriului.

Pe durata saptamanii 1 - 8 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa in apropierea normei climatologice a saptamanii in jumatatea estica a teritoriului, iar in rest vor fi, posibil, usor sub aceste medii. Din punct de vedere pluviometric, cantitatile de precipitatii se vor incadra in limitele normale ale perioadei in jumatatea nordica a teritoriului, dar si usor excedentare local la munte si in sud-vest.

Prognoza ANM arata, totodata, ca, in saptamana 8 - 15 octombrie, temperaturile medii se vor situa in apropierea normei climatologice a saptamanii, in cea mai mare parte a tarii. La nivel de precipitatii, estimarile releva norme apropiate de normalul saptamanii in cea mai mare parte a teritoriului, cu o tendinta usor excedentara pe arii restranse in estul tarii.

In saptamana 15 - 22 octombrie, temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale saptamanii in majoritatea regiunilor, iar cantitatile de apa prognozate se vor situa, in general, in jurul normelor climatologice, in cea mai mare parte a tarii, noteaza ANM.

Estimarile meteorologice pentru patru saptamani sunt realizate de catre ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata. Fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Sursa foto: Shutterstock / Romolo Tavani

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri