Mii de bugetari merg anual in vacante de lux sub paravanul unor cursuri de perfectionare profesionala. 4.3 milioane de romani stau degeaba. Citeste in continuare principalele titluri din presa de azi, 24 septembrie.

Mii de bugetari merg anual in vacante de lux mascate, platite din bani publici. Cazarea e la un hotel de 3 sau 4 stele, mancarea si bautura sunt in sistem all-inclusiv. Functionarii isi pot lua cu ei sotul sau sotia, chiar si copiii. Costurile pentru cazarea si masa acestora sunt achitate tot din bani publici. Pentru a da o tenta legala acestui concediu de lux, totul e mascat sub forma unui curs de perfectionare. Cazarea si masa costa de 5 ori mai mult decat cursul. Contractele de acest gen se atribuie direct unor firme agreate. Afacerea are la baza angajati ai statului, care controleaza aceste firme sau castiga bani de pe urma ei, potrivit Digi24.

4.3 milioane de romani stau degeaba. Din ajutorul social si alocatii iau cat ar lua daca ar munci cu ziua. La Vidra, in apropiere de Bucuresti, exista o fabrica in care se prelucreaza cartofi, pe care proprietarul ii vinde pre-prajiti in cateva lanturi de restaurante. Comenzi sunt, numai sa aiba si cine sa le onoreze. “Din pacate, nu avem nici 25% din cat am avea nevoie. Lucram cu 2 oameni si am avea un necesar de 8 minim. Pentru ca nu avem, eu cu sotia suntem si contabili, si mecanici, si lucratori cu ziua, ingineri si tot. Vin si pleaca. In momentul in care ajunge aici are cateva cuvinte: vreau, imi trebuie, am nevoie, da-mi.”, spune un angajator, potrivit Stirile ProTv.

Serviciul 112 depinde de Windows XP, un software invechit, care poate ceda. Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta, care gestioneaza serviciul 112, ruleaza pe Windows XP, un software invechit care nu se mai produce si poate ceda oricand. Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta Raed Arafat cere modernizarea urgenta, inainte de a se produce un blocaj. Documentul publicat in Monitorul Oficial arata ca, esi performantele SNUAU sunt recunoscute la nivel european, infrastructura critica ce asigura functionarea acestuia pentru 40 din cele 41 de centre 112 are o vechime de peste 41 de ani, iar functionarea neintrerupta din aceasta perioada a dus la o uzura excesiva. S-a constatat o triplare a interventiilor neprogramate de natura tehnica, iar riscul de nefunctionare creste de la an la an si nu poate fi diminuat fara innoirea echipamentelor sau a sistemului, potrivit Gandul.

Mesaj fals montat fara aprobare in centrul Timisoarei

Fake news in centrul Timisoarei: “Doi barbati vor putea adopta copilul tau”. Primar: Mesaj montat fara aprobare. Daca nu vii la vot, doi barbati vor adopta copilul tau - este parte a unui mesaj scris pe un panou montat pe un bloc din central Timisoarei. Este un mesaj de campanie, aparut cu doua saptamani inainte de referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutie. Contactat de RFI, primarul Timisoarei, Nicolae Robu sustine ca cel mai probabil panoul a fost pus acolo fara aprobare.

Iranul ameninta SUA si Israel cu „un raspuns devastator”, dupa atacul sangeros din timpul unei parade militare. Adjunctul sefului Garzilor Revolutionare ale Iranului, Hossein Salami, a avertizat liderii Statelor Unite si ai Israelului ca trebuie sa se astepte la un raspuns „devastator” din partea Teheranului, dupa ce i-a acuzat ca au fost implicati in atacul din timpul unei parade militare din orasul Ahvaz, scrie Reuters, citat de News.ro. „Ati vazut cum ne-am razbunat in trecut... Veti vedea ca raspunsul nostru va fi zdrobitor si devastator si veti regreta ce ati facut”, a declarat Salami intr-un discurs rostit in timpul funeraliilor victimelor atacului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri