Ministerul Afacerilor Externe (MAE) va organiza 377 de sectii de votare in strainatate la referendumul national de revizuire a Constitutiei din 6-7 octombrie referitor la redefinirea familiei. Vezi mai jos lista completa a sectiilor de votare din diaspora!

Potrivit unui comunicat al MAE, lista sectiilor de votare din strainatate pentru referendum a fost stabilita prin Ordinul ministrului afacerilor externe nr. 1874/ 2018, noteaza Agerpres.

"Potrivit prevederilor legale, Ministerul Afacerilor Externe organizeaza sectii de votare pentru alegatorii care se afla in strainatate in zilele votarii, pe langa misiunile diplomatice, oficiile consulare, sectiile consulare si institutele culturale din strainatate. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe poate organiza, cu acordul autoritatilor straine, sectii de votare si in alte locatii", se arata in comunicat.

Sursa citata mentioneaza ca din cele 377 sectii de votare infiintate in strainatate, 192 vor fi organizate pe langa misiunile diplomatice, oficiile consulare si institutele culturale, iar 185 vor fi organizate in alte locatii, in vederea asigurarii unui acces cat mai facil pentru cetatenii romani aflati in strainatate in comunitati semnificative, situate la distante mari fata de sediile misiunilor diplomatice si oficiilor consulare.

Potrivit comunicatului, cele mai multe sectii de votare vor fi organizate in Italia (58), Spania (47), Republica Moldova (35), Statele Unite ale Americii (32), Marea Britanie (19), Franta (15), Germania (14).

"Ministerul Afacerilor Externe a inceput, totodata, distribuirea buletinelor de vot, a stampilelor electorale si a celorlalte materiale necesare votarii catre misiunile diplomatice, oficiile consulare si institutele culturale din strainatate, urmand ca acestea sa fie puse la dispozitia birourilor sectiilor de votare din strainatate", se spune in comunicat.

Vezi AICI lista sectiilor de votare din strainatate!

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri