Ultimul draft din Legea Pensiilor arata ca impactul bugetar va fi de 8,4 miliarde de lei in primul an si 81 de miliarde de lei in 2022.

Ultima varianta a legii pensiilor prevede ca proiectul legii pensiilor va avea un impact bugetar de 8,4 miliarde de lei anul viitor (cand se va aplica doar de la 1 septembrie), un impact de 24,8 miliarde de lei in anul 2020 (alegeri locale si parlamentare), iar in ultimul an de aplicare (2022) ar urma sa aiba un impact de 81 miliarde de lei, potrivit G4Media.ro care prezinta si draftul propunerii. La un PIB pe 2018 de aproximativ 900 miliarde lei, impactul cheltuielilor va ajunge la aproape 10% din PIB, adica aproape o treime din bugetul de stat.

Principalul impact il vor avea cheltuielile cu pensiile care ar creste cu 67,75 miliarde lei.

Articolul prevedere o crestere a punctului de pensie care va intra in vigoare treptat, principalele prevederi urmand sa se aplice de la 1 septembrie 2019, apoi treptat pana in 2022.

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Muncii, condus de Lia Olguta Vasilescu, si, potrivit ministrului Finantelor, Guvernul Dancila l-ar putea discuta si aproba in sedinta de saptamana aceasta.

Proiectul prevede ca valorile punctului de pensie (in functie de care se calculeaza pensiile) sunt urmatoarele:

  • 1.265 de lei de la 1 septembrie 2019
  • 1.775 de lei de la 1 septembrie 2020
  • 1.875 de lei de la 1 septembrie 2021
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri