Ministerul Educatiei ar urma sa anunte astazi decizia privind introducerea testelor grila la Bacalaureat si Evaluarea Nationala 2019. Parlamentul moldovean a respins schimbarii limbii de stat in romana. Citeste mai departe principalele titluri din presa de astazi, 2 noiembrie.

Ministrul Educatiei, Rovana Plumb, ar urma sa anunte astazi decizia privind testele grila pentru Evaluarea Nationala si pentru Bacalaureat, in urma unei intalniri cu reprezentantii profesorilor, elevilor si parintilor pe tema noilor modele de subiecte. Miercuri, Centrul de Examinare si Evaluare a publicat subiectele la examenele nationale din 2019 care contineau intr-un procent de 40% teste grila. Rovana Plumb a declarat, joi, pentru HotNews.ro ca a decis retragerea de pe site a modelelor de subiecte pentru Bacalaureat si Evaluare nationala 2019, publicate miercuri, iar vineri va avea o intalnire cu reprezentantii profesorilor, elevilor si parintilor pe tema noilor modele de subiecte, anunta Hotnews

Schimbarea limbii de stat in R. Moldova, din moldoveneasca in romana, respinsa de parlament. Proiectul de modificare a articolului 13 din Constitutia Republicii Moldova privind schimbarea limbii de stat din moldoveneasca in romana a fost respins joi de catre parlamentul de la Chisinau, potrivit mass-media de peste Prut. Propunerea de a introduce acest proiect pe ordinea de zi a sedintei de joi a legislativului a fost facuta de liderul grupului parlamentar al liberal-democratilor, Tudor Deliu, care a subliniat ca 2 noiembrie este ultima zi in care proiectul mentionat mai poate fi discutat si aprobat de actualul legislativ. Initiativa a fost votata doar de 21 de deputati liberal-democrati, liberali si popular-europeni prezenti la sedinta,, scrie Digi24.

Comuna desprinsa din Evul Mediu unde singurii salariati sunt la primarie: „Noi traim doar din banii dati de la Guvern“. Comuna Dimacheni din judetul Botosani este una dintre cele mai sarace localitati din Moldova. Cei 1.400 de locuitori ai comunei traiesc aproape ca in evul mediu, fara apa curenta sau canalizare si reusesc sa supravietuiasca din agricultura de subzistenta. Singurii sateni care se bucura de un salariu sunt primarul si viceprimarul, restul angajatilor fiind navetisti. „Comuna Dimacheni nu are agenti economici care sa aduca venituri la bugetul local. Noi traim doar din banii dati de la Guvern“, spune Stefan Cojocariu, primarul din comuna Dimacheni, aflat la al cincilea mandat consecutiv, potrivit Adevarul.

Proiect: Persoanele fizice ar putea achizitiona autoturisme ecologice prin "Prima masina". Programul "Prima masina" va putea fi accesat si de catre persoanele fizice care au mai detinut un autovehicul nou iar pe langa vehiculul clasic mai pot fi achizitionate masini ecologice, pentru care va fi nevoie de un avans cuprins intre 25 si 30%, potrivit unui proiect pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, publicat joi de Ministerul Finantelor Publice (MFP), publica Economica.net.

Regizorul Tudor Giurgiu a dezvaluit pe Facebook cum un director din Ministerul Culturii i-a “cersit” patru invitatii la premiera filmului “Morometii 2″ al carui producator este. Cineastul l-a catalogat pe seful Directiei de Cultura Scrisa si Creatie Contemporana din cadrul MCIN drept “insolent” si a precizat cine sunt principalii invitati la premiera filmului, relateaza news.ro. “Din nou, despre cersetorii de invitatii, din categoria dregatorilor de neam si tara. Ieri, colegele de la birou primesc un telefon de la un consilier din Ministerul Culturii. Dorea sa vorbeasca cu “cineva” despre invitatii la premiera Morometii 2 de saptamana viitoare. Colegele au insistat sa trimita un email. Si vine mailu’: “Salut…, te rog sa imi confirmi cele 4 invitatii pe numele Ioan Matei la premiera de luni 5 noiembrie de la Sala Palatului”. Am citit si am ramas perplex: wtf is Ioan Matei si de unde manierele astea? Parca-l auzeam dispunind din adincurile cabinetului catre consilier: “Fa si tu rost de ceva invitatii, ce stai asa degeaba? Cum adica nu ne-au trimis? Sa ne dea!” Pentru ca sunt sef. Serif. Boss. Pentru ca mi se cade”, a scris Giurgiu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri