Aproximativ 30.000 de copii din invatamantul primar si gimnazial abandoneaza scoala, copiii pe care Organizatia Salvati Copiii incearca an de an sa ii identifice si sa ii readuca in scoala, prin programele sociale si educationale, precum Festivalului Brazilor de Craciun, potrivit unui comunicat publicat de Salvati Copiii.

Editia a XVIII-a a Festivalului Brazilor de Craciun va avea loc in data de 6 decembrie la Stejarii Country Club si isi propune sa stranga fonduri pentru educatia scolara a 4.000 de copii, beneficiari ai programelor Scoala dupa Scoala.

In perioada 2010-2017, intre 25.000 si 35.000 de copii au abandonat, anual, invatamantul primar si gimnazial, conform statisticilor INS. In anul scolar 2016-2017, 26.850 de copii au parasit scoala primara si gimnaziala.

In ultimii 18 ani, Salvati Copiii Romania a readus in scoala 34.485 de copii din 36 de judete, dintre care in programe de tip Gradinita estivala - 7.556 de copii, in programe de tip Scoala dupa Scoala – 23.083 de copii, iar in programul A Doua Sansa – 3.846 de copii, reusind sa stranga cu ajutorul companiilor suma de 4.547.800 de euro.

Astfel, dintre copiii care au beneficiat de serviciile sociale si educationale ale gradinitelor estivale Salvati Copiii, aproape 93% sunt scolarizati, doar 2,39% dintre ei sunt in afara sistemului de invatamant de masa (scoala/gradinta), iar diferenta, de 4,78%, se afla in strainatate, in urma migratiei economice a parintilor.

In programul Scoala dupa Scoala, 92% dintre copii au inregistrat progrese scolare fata de situatia anterioara participarii la program, 45% dintre copiii beneficiari au inregistrat rezultate scolare bune si foarte bune, iar 20% dintre ei au obtinut premii la consursurile scolare.

In programul A Doua Sansa, in medie, 85% dintre copii au promovat cel putin un modul la sesiunile de examinare organizate anual.

Finantarea deficitara a invatamantului, multiplele reforme incepute si abandonate pe traseu au facut ca, in doar opt ani, costurile ascunse ale educatiei sa se dubleze: in medie, de la 1.490 lei per copil la 3.093 lei, potrivit ultimei cercetari realizate de Salvati Copiii Romania. Decontul il platesc parintii, iar copiii ai caror parinti nu au resursele financiare necesare sunt vulnerabilizati si discriminati din start, sustine organizatia.

Sursa foto: Organizatia Salvati Copiii

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri