In acest weekend va avea loc sfintirea Catedralei Mantuirii Neamului. Duminica, printre mlastinile lasate de rotile imense ale utilajelor si de ploaia care a lovit Bucurestiul in ultimele zile, isi vor face aparitia aproximativ 20.000 de enoriasi adusi cu autobuzele de la tara. Citeste in continuare principalele subiecte ale zilei vineri, 23 noiembrie.

Cati bani s-au alocat pentru Catedrala Manuirii Neamului? Nimeni nu poate stabili exact, dar mult mai multi decat sustine Patriarhia. Calculele Sa fie lumina – realizate pe filiera banilor publici dati de Guvern, Primaria Capitalei si primariile sectoarelor 1, 2, 3, 5 si 6 – arata ca suma totala acordata de statul roman in ultimul deceniu depaseste pragul de 121 de milioane de euro. Guvernul a contribuit cu peste 82 de milioane de euro. Primaria Capitalei cu mai bine de 18 milioane, tot euro. Sectoarele 1, 2 si 5 cu peste 6 milioane de euro fiecare.Dupa ce am procesat date din sute de documente oficiale, am obtinut un total al finantarii publice diferit de cel anuntat public de BOR. Mult diferit, pentru ca – potrivit calculelor noastre – 40 de milioane de euro iesiti din bugetele publice, spre catedrala, s-au evaporat in statistica Bisericii, potrivit anchetei ”Sa fie lumina”.

Tanara talharita la Alba Iulia face primele declaratii: „Sunt imagini socante, dar nu imi amintesc nimic. Nu l-am vazut pe agresor“. Tanara a declarat, joi, ca a vazut filmul agresiunii careia i-a fost victima de doua ori, dar nu isi aminteste nimic. ”Sunt imagini socante, dar nu imi amintesc. Din ziua de sambata imi amintesc doar ce am facut dimineata, am cateva imagini in minte foarte sterse. Nici nu as vrea sa imi amintesc ce s-a intamplat atunci”, a povestit Denisa Sava, potrivit Adevarul.

Facebook in centrul unui nou scandal urias. Compania recunoaste ca a angajat o firma pentru a strange informatii despre Soros. Facebook a recunoscut miercuri ca o persoana importanta din conducerea companiei a angajat o firma de PR pentru a afla informatii despre omul de afaceri George Soros si a submina astfel criticii companiei prin asocierea lor cu Soros, scrie news.ro, care citeaza The Guardian. Ellio Schrage, seful departamentului de comunicare si politici, care urmeaza sa paraseasca compania, si-a asumat responsabilitatea pentru angajarea Definers Public Affairs intr-un memoriu publicat prima oara de TechCrunch. Atat Mark Zuckerberg cat si Sheryl Sandberg au negat ca ar fi stiut de angajarea firmei.

TVR plateste 24.000 de euro firmei Laviniei Sandru pentru o emisiune de interviuri pe care tot ea o prezinta. Din luna octombrie, la Televiziunea Romana a aparut in grila o noua emisiune. Se numeste "Fata nevazuta a lumii" si este prezentata de Lavinia Sandru, fost jurnalist la Realitatea TV. Pe site-ul televiziunii publice sunt foarte putine informatii despre aceasta emisiune. Se scrie doar ca Lavinia Sandru va intervieva personalitati din Romania, pentru a le afla "hobby-urile si povestile nedescoperite". Contractul se deruleaza prin firma SC Stratcom Media and Film,firma detinuta de Lavinia Sandru, infiintata cu doar trei luni inainte de obtinerea contractului cu TVR, dezvaluie Libertatea.

Pizzeria de la sat, reteta succesului in Botosani. Cum si-a deschis o tanara o afacere prospera. O pizzerie deschisa intr-un sat din Botosani a fost afacerea care i-a adus castig unei tinere de 25 de ani. Fata, din localitatea Pomarla, si-a luat inima in dinti si a parasit statutul de angajat pentru cel de patron. A invatat meserie intr-o pizzerie si apoi si-a deschis-o pe a ei. A reusit aceasta afacere riscanta intr-o zona rurala unde oamenii mananca de prin gospodarie si a angajat si doi sateni someri. Primarul din Pomarla, localitatea unde a ridicat pizzeria, este mandru de ea si spune ca a sprijinit-o cum a putut. Catalina Gherasim a accesat fondurile start-up si a avut nevoie de mult curaj ca sa-si puna in practica ideea de afacere. A avut succes, pentru ca satenii apreciaza pizza si gogosile delicioase pe care le prepara, pentru ca tanara din Pomarla spune ca nu face rabat la calitate si respecta intocmai reteta. Cei mai fideli clienti sunt, desigur, copiii, care apreciaza preparatele delicioase. Pizzeria si gogoseria, doua intr-una, face furori in comuna din nordul Botosanilor, arata somaxtv.com. In plus, in oferta micii brutarii se mai regaseste, evident, painea, dar si covrigii, noteaza Libertatea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri