Cu toate ca hotararile in baza carora s-au infiintat cele 22 de companii municipale au fost declarate ilegale de catre Curtea de Apel, aceste firme isi continua achizitiile publice. Sumele cheltuite in zilele de 26 si 27 noiembrie doar pentru cumparari directe, fara licitatie, se ridica la peste 2 milioane de lei. Suma reala cheltuita este insa mult mai mare, pentru ca nu toate companiile sunt transparente si fac cumparaturile pe site-ul de licitatii publice, informeaza G4Media.

Cele mai mari cheltuieli le-au avut Compania Municipala Consolidari S.A. Pe 26 si 27 noiembrie a incheiat trei contracte a caror valoare insumeaza 1,1 milioane de lei (aproape 250 de mii de euro) pentru servicii de inchiriere in sistem leasing operational a sapte autoturisme Dacia Logan, pentru o perioada de 12 luni, la un pret total de 129.024 de lei (1536 de lei/luna/masina), pentru cumpararea de stalpi de semafoare (445.337,50 lei) si pentru lucrari de indepartare moloz (407.100,00 de lei). Compania Municipala Consolidari SA mai are doua licitatii publice care insumeaza 4,5 milioane de lei pentru care asteapta oferte pana in prima saptamana din decembrie si care, desi au fost lansate inainte de decizia instantei, nu au fost anulate sau suspendate.

Compania Municipala Publicitate si Afisaj S.A. face studii de fezabilitate pentru amplasarea de mijloace de publicitate pe Bulevardul Dimitrie Cantemir (2.540,00 de lei) si in Piata Alba Iulia (3.807 de lei) si servicii de tiparire si livrare ce insumeaza 133.000 de mii de lei. Serviciile presupun tiparirea a 570 de mii de coli A4, a 190 de mii de plicuri care vor fi distribuite bucurestenilor.

Compania Municipala Dezvoltare Durabila S.A. a cheltuit 86.600 de lei pentru servicii de scanare cu laser 3D – 28.000 de lei si servicii de cartografiere digitala 58.600 de lei. Compania Municipala Parking S.A. a cumparat 20 de termosuri cu o suma totala de 1.360 de lei, iar Compania Municipala Medicala S.A articole de igiena personala de 1.118 de lei

58.154 de lei a cheltuit Compania Municipala Parcuri si Gradini S.A. la inceputul acestei saptamani pentru a cumpara motofierastraie si foarfece cu motor pentru pentru gard viu.

Cele mai multe achizitii au fost facute de Trustul de Cladiri Metropolitane S.A., 40 in primele trei zile din aceasta saptamana. Restul de companii municipale nu au facut achizitii pe siteul de licitatii publice si nici nu publica in timp real pe site informatiile. Un exemplu este Compania Municipal Iluminat Public care nu are nicio achizitie publica pe SICAP sau Compania Municipala Cimitire care se afla in aceeasi situatie.

Curtea de Apel Bucuresti a decis joia trecuta anularea tuturor hotararilor de infiintare ale Companiilor Municipale. Solutia este definitiva si vine la capatul unui proces initiat de USR Bucuresti in anul 2017, potrivit comunicatului citat. Cele 22 de companii au peste 8.000 de angajati si tocmai incepusera sa preia functionarii de la institutii din subordinea primariei. Bugetele companiilor sunt de sute de milioane de lei.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri