Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat luni ca nu se confirma informatia ca sunt probleme la cele 30 de autobuze intrate pe traseu de la 1 decembrie, dupa ce presa a relatat ca au existat cateva autobuze Otokar cu probleme.

„Din pacate nu se confirma stirea potrivit careia toate autobuzele care au fost achizitionate si sunt acum in trafic sunt defecte. Este o noua stire falsa. A fost o singura situatie, o singura defectiune dintre cele 30 de autobuze. Doar un singur caz se confirma, care s-a si remediat in aceeasi zi si autobuzul a circulat pe traseu chiar din acea zi”, a spus Gabriela Firea, luni dupa-amiaza.

„Mentenanta este asigurata opt ani de zile de castigatorul licitatiei, conform legii, dar verificirile zilnice si reparatiile curente se realizeaza de catre lucratorii STB, pentru ca asa s-a dorit si asta a fost discutia inclusiv cu reprezentantii sindicatelor – compania castigatoare sa ofere piesele de schimb, dar forta de munca sa fie a fostilor colegi de la RATB, actualmente STB. Este si normal asa, pentru ca ar fi insemnat sa facem disponibilizari si nu asta ne dorim”, a adaugat primarul general, potrivit Digi24.

„Imi pare foarte rau, ca eu am o relatie buna cu toti angajatii, dar unii lideri de sindicat au inceput sa faca politica si declaratii care exced cadrul lor de reprezentare. Domniile lor trebuie sa fie interesati in special de salariile angajatilor, de conditiile de munca si de investitii. Se investeste foarte mult in transportul public incomun si imi exprim amaraciunea pentru faptul ca in loc sa se constate aceste realizari, se vorbeste despre faptul ca un autobuz din cele 30 a avut o problema”, a adaugat ea.

Gabriela Firea a mai spus ca si la momentul in care s-au achizitionat autobuzele existente au fost unele care au avut „multe” defectiuni. „Aceste lucruri se uita si probabil ca atunci nu se raspandea atat de repede o stire negativa”, a mai spus primarul general.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri