Portarii de la Biblioteca Nationala incaseaza anual un salariu de 36.500 de lei pe an, însemnand 3.000 de lei pe luna. Posturile scoase la concurs sunt departajate de un examen scris, care, anul acesta este programat pe 28 decembrie. Ardealul se distanteaza de Bucuresti printr-o Alianta a Vestului. Citeste in continuare principalele titluri din presa de astazi, 10 decembrie 2018.

Ce trebuie sa citesti ca sa fii portar la Biblioteca Nationala pe un salariu de 36.500 de lei pe an. Examenul scris e pe 28 decembrie. Biblioteca Nationala a Romaniei are 17 posturi de portar in organigrama, iar de curand a scos la concurs unul dintre ele, potrivit anuntului de pe site-ul propriu. Conditiile pentru angajatul care va ocupa acest post sunt insa foarte serioase, provocatoare chiar. Nu se cer studii medii sau superioare, dar candidatii trebuie sa citeasca si sa stie pe de rost nu mai putin de 3 regulamente interne, 5 legi si o carte atat de cautata ca nu se mai gaseste nici la anticariat, potrivit Edupedu.

Ardealul ia distanta de guvernarea de la Bucuresti.Ce spun specialistii despre Alianta Vestului. Patru orase dezvoltate din Transilvania, conduse de edili liberali, vor sa ia distanta de administratia centrala controlata de PSD si au infiintat Alianta Vestului, o asociatie care isi propune sa realizeze proiecte comune in domeniul infrastructurii si al dezvoltarii. Motivul: ineficienta statului roman privind atragerea de fonduri europene. Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, primarul Aradului, Gheorghe Falca, primarul Oradei, Ilie Bolojan, si primarul orasului Cluj-Napoca, Emil Boc, au semnat sambata documentul de infiintare a Aliantei Vestului. Printre obiectivele Aliantei Vestului sunt accelerarea implementarii proiectului Autostrada Transilvania, urgentarea autostrazii Via Carpathia, dezvoltarea unei conexiuni feroviare de mare viteza intre cele patru orase, finalizarea completa a tronsoanelor de centura, dar si construirea a doua spitale regionale in Cluj-Napoca si Timisoara. Alte obiective vizeaza dezvoltarea unei retele de transport public interregional si intraregional, cresterea mobilitatii ecologice in zona metropolitana prin proiecte de tip tren, tramvai, troleibuz, autobuz electric, metrou metropolitan, scrie Adevarul.

Cine alimenteaza furia francezilor? Descoperirile unor investigatii de securitate cibernetica. Sute de conturi de pe retelele de socializare, care au legatura cu Rusia, au incercat sa amplifice protestele de strada ce zguduie Franta, releva o analiza a unei companii de securitate cibernetica la care au avut acces jurnalistii de la publicatia „The Times”. Aceasta retea de conturi a facut sa circule mesaje pe Twitter care se concentrau asupra violentei si haosului generat de protestele „vestelor galbene”. In momentul in care au izbucnit revoltele, luna trecuta, un grup de aproape 200 de conturi aflate sub monitorizare au transmis aproximativ 1.600 de tweet-uri sau re-tweeturi pe zi! O mare parte dintre aceste conturi par sa fie asa-numite „conturi-fantoma” care, aparent, ar apartine unor persoane din Vest. Insa, potrivit unei analize facute de compania New Knowledge, aceste conturi au raspandit informatii folosind fotografii cu protestatari raniti la alte evenimente, pentru a construi imaginea unei politii extrem de brutale, scrie Digi24.

Imagini din satelit arata sute de tancuri rusesti la frontiera cu Ucraina. Federatia Rusa a desfasurat in apropiere de granita cu Ucraina importante capacitati ofensive, in special sute de tancuri, releva imagini din satelit, potrivit agentiei de presa ucrainene Ukrinform. "Imagini din satelit de pe Google Earth, realizate in luna noiembrie, arata prezenta a sute de tancuri de lupta rusesti la noua baza militara de la periferia orasului Kamensk-Sahtinski", mentioneaza agentia de presa citata, cu referire la publicatia online Defence Blog, scrie Agerpres.

Rusia, suspectata de alte doua asasinate in Marea Britanie. Rusia ar avea legatura cu alte doua asasinate comise in ultimii ani in Marea Britanie, potrivit noilor probe descoperite de anchetatorii britanici care se ocupa de ancheta in cazul otravirii fostului spion dublu rus, Serghei Skripal, si a fiicei sale, Iulia, in martie la Salisbury (Anglia), dezvaluie publicatia The Sunday Times, citata EFE, citata de Agerpres. Anchetatorii Diviziei antiteroriste a Scotland Yard-ului, cunoscuta sub numele de SO15, care investigheaza cazul Skripal, au avut acces la informatii care indica faptul ca Kremlinul s-ar putea afla in spatele uciderii a inca doua persoane in Marea Britanie in ultimii ani, scrie G4Media.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri