Desi luna decembrie este cunoscuta ca fiind luna vacantelor, din datele inregistrate de Vola.ro reiese ca luna decembrie este si luna intoarcerii acasa a celor care lucreaza sau studiaza in afara tarii. 42% dintre biletele de avion cu data de plecare in lunile noiembrie si decembrie au ca destinatie finala un oras din Romania.

Principalele orase spre care se indreapta romanii care se intorc in tara in perioada sarbatorilor sunt Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara.

"Procentul celor care vin spre Romania de sarbatori este similar cu cel de anul trecut, in aceeasi perioada. Ce difera insa este cresterea procentului celor care merg cu avionul spre orase mai mici precum Bacau, Sibiu, Craiova, Oradea, Suceava, Satu Mare, Constanta, Targu Mures si Baia Mare. Impactul deschiderii rutelor ce leaga destinatii din Spania, Italia si Marea Britanie de aeroporturile mai mici ale Romaniei este sesizabil si se vede si in evolutia rezervarilor”. a declarat Claudia Tocila, director de marketing Vola.ro.

Principalele puncte de imbarcare raman orasele din mari din Europa precum Londra, Roma, Milano, Paris, Berlin, Barcelona, Madrid, Bruxelles si Dublin unde romanii lucreaza sau studiaza. Sunt insa si romani care se intorc acasa din Dubai, New York, Amman sau Beijing.

Pretul mediu pentru un zbor cu destinatia finala un aeroport din Romania este de 155 euro pentru zborul dus-intors. In medie, biletele includ o sedere de 10 zile in Romania si cele mai solicitate date de calatorie includ plecarea pe 17 – 23 decembrie si returul in 3 – 7 ianuarie.

Peste 13 milioane de persoane...
Citeste si: Peste 13 milioane de persoane din UE au lucrat in turism, in 2017

In perioada sarbatorilor de iarna aeroporturile se supra-aglomereaza si creste incidenta intarzierilor cauzate de conditiile de vreme sau din alte motive. In aceste conditii, pasagerii trebuie sa ajunga la aeroport cu circa 2,5 - 3 ore inainte de ora plecarii zborului, sa isi faca check in-ul online si sa verifice constant starea zborului.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ajutor de 200.000 de euro pentru investitii in statiuni balneare