Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, este de acord cu mutarea Garii de Nord la periferia Bucurestiului. El considera ca in acest fel s-ar elibera o suprafata vasta de teren, ocupata in prezent de sine, care ar putea fi folosita in alte scopuri, noteaza Ziare.com.

Proiectul a fost adus in atentia opiniei publice si in urma cu cativa ani si ar consta in mutarea garii inspre Basarab sau cat mai mult inspre marginea Capitalei. Intr-un interviu acordat DCNews, Tudorache sustine ca CFR ar putea castiga "bani buni" de pe urma vanzarii terenului eliberat, in timp ce Gara de Nord ar urma sa fie transformata in muzeu.

"Din cauza liniilor de cale ferata care duc spre Gara de Nord, Sectorul 1 este taiat in doua, accesul dintr-o parte in alta facandu-se doar prin doua poduri. Vorbim de o suprafata de teren foarte mare si foarte valoroasa.

Ganditi-va, daca CFR ar muta gara, cu sprijinul nostru, ar putea sa vinda acest teren si sa castige bani buni pentru investitii. Automat, Gara de Nord ar ramane in picioare, ar fi modernizata si ar fi un muzeu. Nu si-a pus nimeni, niciodata, problema sa darame Gara de Nord", a spus Tudorache.

Potrivit primarului, toate liniile ferate care fragmenteaza sectorul pot fi desfiintate, iar terenul poate fi folosit.

"Trebuie, odata si odata sa ne concentram asupra acestui proiect si sa mutam gara", a adaugat Tudorache.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri