Salariile politistilor si militarilor au crescut de la 1 ianuarie. Acestea s-au majorat cu 25 % din diferenta dintre nivelul actual si cel prevazut de lege pentru anul 2022. Citeste in continuare principalele titluri din presa de astazi, 4 ianuarie.

Harta abandonului scolar: in ce regiuni sunt cei mai multi tineri care au renuntat timpuriu la studii. Rata cea mai mare de abandon scolar se afla in regiunea de nord-est (23,6%), respectiv sud-est (22,4%). Cel putin asa releva datele transmise de Monitorul Social, care arata ca in Bucuresti abandonul scolar este cel mai mic, si-anume: 5,5%. Abandonul scolar este mult mai mare in mediul rural, comparativ cu urban. Mai exact, in 2017, rata abandonului scolar in mediul rural a fost de 27,1%, pe cand cea din urbanul mare (orase peste 50.000 de locuitori) a fost de 4,5%. Totodata, in datele prelucrate de Monitorul Social, citat de Adevarul, se arata ca aproximativ jumatate dintre tinerii care abandoneaza timpuriu scoala o fac pentru a se angaja.

Anul incepe cu o noua schimbare la varful ANAF. La nici 12 luni de la numire, seful Fiscului, Ionut Misa, a fost revocat la solicitarea ministrului de Finante, acelasi care l-a propus in functie. Acum, ministrul spune ca ANAF trebuie sa aduca mai multi bani la buget. Conducerea institutiei a fost preluata de o specialista in insolventa, Mihaela Triculescu. Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor: ”Am solicitat doamnei premier revocarea domnului Ionut Misa. ANAF, ca principala institutie, trebuie sa-si schimbe comportamentul in economie, corect, impecabil fata de contribuabil.″ Cererea de demitere a lui Ionut Misa a venit dupa ce ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, s-a declarat de mai multe ori nemultumit de activitatea Fiscului, institutie raspunzatoare de colectarea banilor din taxe si impozite, noteaza Stirile Pro TV.

MAI: Salariile de baza ale politistilor si militarilor au crescut de la 1 ianuarie. Salariile de baza, soldele de functie si salariile de functie ale personalului din institutiile publice din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala se majoreaza de la 1 ianuarie cu 25% din diferenta dintre nivelul actual si cel prevazut de lege pentru anul 2022, iar sporurile se mentin la nivelul din decembrie 2018, informeaza MAI. „Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 114/2018 au fost adoptate unele masuri care privesc drepturile banesti ale personalului din institutiile publice din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala pentru anul 2019”, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis vineri Agerpres.

Un roman, cel mai tanar angajat al Ministerului Economiei din Franta. Madalin Dan Pavel (23 de ani) este un bistritean care a terminat anul trecut, sef de promotie, cursurile Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Tanarul vorbeste trei limbi (engleza, franceza si rusa) si a fost acceptat tot anul trecut la masterat la Universitatea Paris Diderot, unde se specializeaza in industria limbii si traduceri specializate. In paralel, Madalin a inceput si Facultatea de Drept, in cadrul universitatii Paris II Pantheon Assas. Tanarul intentioneaza sa se specializeze intr-o profesie foarte noua in Europa: jurist –lingvist, o nisa care incepe sa se dezvolte si sa aiba nevoie de specialisti cu dubla specializare, potrivit Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri