Sapte din cele opt documente referitoare la protestul din 10 august din Piata Victoriei au fost declasificate, potrivit unor surse oficiale. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, anunta la Parlament anul trecut ca Parchetul a solicitat declasificarea raportului ce priveste evenimentele de la protest.

"Nu cred ca poate sa spuna cineva vreodata ca in mod public se poate prezenta o nota de informare. Daca o informatie din raport are un caracter clasificat, atunci intregul material trebuie sa fie clasificat. La acest moment, avem o solicitare de declasificare din partea Parchetului, asa ca Ministerul Afacerilor Interne va urma procedurile legale in astfel de situatii, iar rezultatul va fi fie declasificarea, fie declasificarea partiala, fie mentinerea caracterului clasificat actual al documentului. Suntem la inceputul acestui proces", a precizat Carmen Dan la dezbaterea motiunii simple depusa impotriva sa de PNL in Camera Deputatilor, potrivit Agerpres.

Ea a adaugat ca a primit, de asemenea, si o solicitare de declasificare a raportului din partea Comisiei de aparare din Senat. "Am raspuns ca toti parlamentarii au acces la informatii secret de serviciu si ca exista o lege in acest sens, ca odata ce au depus juramantul, au acces la acest nivel de secretizare", a aratat ministrul Carmen Dan.

Ca urmare a violentelor din timpul protestului din data de 10 august, procurorii militari au deschis un dosar penal in rem pentru purtare abuziva, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu, cu privire la modul in care Jandarmeria Romana a decis sa intervina. Luni, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie anunta ca sunt inregistrate 770 de plangeri impotriva jandarmilor.

Citeste si:
24.000 de persoane la proteste. Manifestatia se incheie fara incidente
24.000 de persoane au...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Carmen Dan, la DIICOT pentru audieri in dosarul 10 august
Setari Cookie-uri