Peste 230.000 de persoane au tranzitat punctele de frontiera in ultimele 24 de ore, cele mai multe pe sensul de iesire din tara, a anuntat, sambata, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF).

"In ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 230.500 persoane, cetateni romani si straini, dintre care aproximativ 79.700 pe sensul de intrare si 150.800 pe cel de iesire din tara si peste 59.000 mijloace de transport, dintre care 19.200 pe sensul de intrare si 39.800 pe sensul de iesire din tara", se precizeaza intr-un comunicat al IGPF, citat de Agerpres.

Conform aceleiasi surse, politistii de frontiera au constatat, in acelasi interval de timp, 41 de fapte ilegale, dintre care 28 infractiuni si 13 contraventii, savarsite atat de cetateni romani, cat si de cetateni straini. De asemenea, au fost descoperite bunuri nedeclarate care depaseau plafonul vamal admis ori suspecte de a fi contrafacute, in valoare totala de peste 10 milioane de lei.

"Nu s-a permis intrarea in tara a 19 cetateni straini care nu indeplineau conditiile prevazute de lege si, de asemenea, nu s-a permis iesirea unui numar de 14 cetateni romani din diferite motive legale", se mai mentioneaza in comunicat.

IGPF reaminteste ca, prin accesarea aplicatiei on-line "Media timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului international", se pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate in culori diferite, in functie de trafic si timpii de asteptare. Timpii de asteptare sunt actualizati in timp real, ceea ce ajuta utilizatorul sa-si reconfigureze traseul catre un punct de frontiera unde se inregistreaza valori de trafic scazute.

Citeste si:
Incepe sa se aglomereze la iesirile din tara
Incepe sa se aglomereze la...

Sursa foto: Gabriel Petrescu / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Peste 2,5 mil. de persoane au tranzitat frontiera de sarbatori
Setari Cookie-uri