Cateva sute de mineri, angajati ai mai multor cariere din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), se afla in cea de-a treia zi de greva in salile de apel din cadrul unitatilor, ei refuzand sa intre in ture si cerand majorarea salariilor si acordarea de vouchere de vacanta, informeaza Agerpres.

Potrivit reprezentantilor minerilor, protestul a inceput vineri seara la Cariera Jilt Nord, extinzandu-se apoi la Jilt Sud, Rosiuta si Motru.

Minerii de la Cariera Rosiuta au prezentat si o lista de revendicari care cuprinde, printre altele, imbunatatirea conditiilor de lucru, acordarea echipamentului de protectie, cresterea salariului pornind de la 4.000 de lei/angajat, plata zilelor de sambata si duminica lucrate cu spor de 100%, acordarea voucherelor de vacanta.

In context, administratia CEO a transmis un comunicat de presa in care anunta ca, in urma protestului minerilor, care are consecinte iremediabile asupra activitatii companiei, s-a stabilit ca luni, la ora 15,00, la sediul Ministerului Energiei, sa aiba loc discutii intre conducerea societatii si partenerii sociali, pentru identificarea solutiilor corespunzatoare.

"Ca urmare a intreruperii voluntare a lucrului in unele cariere din cadrul Societatii Complexul Energetic Oltenia, cu consecinte iremediabile asupra activitatii companiei, a fost stabilita, de catre conducerea Ministerului Energiei, o intalnire intre conducerea societatii si partenerii sociali, la sediul Ministerului Energiei, in data de 14.01.2019, ora 15,00, pentru identificarea solutiilor corespunzatoare. Avand in vedere posibilitatea producerii unor consecinte deosebit de grave asupra functionarii Sistemului Energetic National, precum si pentru desfasurarea cu rezultate optime a intalnirii stabilite, este necesara reluarea imediata a activitatii de productie. Conducerea societatii isi manifesta totala disponibilitate pentru continuarea dialogului cu partenerii sociali in vederea solutionarii problemelor aparute", se precizeaza in comunicatul de presa.

Citeste si:
Ce salarii au grefierii, cei care ameninta ca blocheaza instantele
Ce salarii au grefierii, cei...

Sursa foto: Shutterstock / Maksim Fesenko

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mischie, CEO City Grill: Cel mai mare competitor pentru noi este statul
Setari Cookie-uri