Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat, vineri, ca 14 persoane au murit pana acum din cauza gripei, cel mai recent caz fiind al unui barbat din Bucuresti, care avea si alte afectiuni medicale. Aceasta a precizat ca „suntem la un pas de epidemie”, avand in vedere numarul foarte mare de cazuri inregistrat saptamana trecuta.

Sorina Pintea a afirmat ca al paisprezecelea deces cauzat de gripa s-a inregistrat, vineri, in cazul unui barbat din Capitala.

„In primul rand as vrea sa va mai dau o veste proasta, gripa a mai ucis un pacient, deci, in acest moment, avem 14 oameni decedati din cauza virusului gripal: barbat de 71 de ani, conditii medicale preexistente din Bucuresti. Da, suntem la un pas de epidemie pentru ca saptamana precedenta numarul de cazuri a depasit numarul de cazuri estimat, prin urmare am avut o saptamana epidemica. Daca doua saptamani la rand numarul de cazuri se mentine la acelasi nivel, deci foarte ridicat, atunci putem vorbi despre o epidemie, dar in acest moment avem suficiente motive de ingrijorare”, a afirmat ministrul Sanatatii, potrivit Digi24.

Sorina Pintea a precizat ca directiile de Sanatate Publica din judete au fost notificate pentru a anunta Ministeurul Sanatatii in cazul cresterii numarului de viroze, ea precizand ca vaccinarea este cea mai sigura cale pentru prevenirea bolii.

La nivel national au fost luate masuri de protectie, de la limitarea sau interzicerea vizitelor in spitale, la trierea elevilor si copiilor la gradinite.

"Am transmis directiilor de sanatate publica o informare, si Ministerului Educatiei, astfel incat, impreuna, sa putem monitoriza numarul de viroze si sa vedem daca ajung la un nivel periculos. Dascalii pot sa faca la randul lor triajul epidemiologic.

Si adultii ar trebui sa stea acasa, sa evite locurile aglomerate, sa ne prezentam de urgenta la medicul de familie sau chiar la urgente. Principalele persoane afectate au fost pacienti cu afectiuni oncologice, bolnavi cronic, persoane cu imunitatea scazuta", a spus Pintea.

Anul trecut au murit de gripa 129 de persoane. Cand bilantul deceselor ajunsese la 27, intrebata daca e luata in calcul declararea epidemiei, Pintea a raspuns ca "populatia nu e interesata daca se numeste epidemie sau altfel", potrivit Ziare.com.

Sursa foto: Subbotina Anna / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri