Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat ca structura anului scolar 2019 - 2020 va fi modificata, aceasta fiind finalizata de specialistii din Ministerul Educatiei.

Semestrul al II-lea ar urma sa inceapa imediat dupa vacanta de iarna, iar examenele care se desfasoara vara ar urma sa fie sustinute mai devreme.

"In legatura cu vacantele intersemestriale. Saptamana trecuta, am regandit structura anului scolar. Este vorba despre structura anului scolar 2019-2020. Si cred ca sunt modificari importante. As vrea sa punem aceasta discutie, rezultatul ei in dezbatere publica, sa vedem care sunt reactiile.

Dupa opinia mea, pare o regandire a structurii anului scolar ceva mai potrivita, atat pentru parinti, cat si pentru profesori", a declarat Ecaterina Andronescu intr-un interviu, potrivit Ziare.com.

Ministrul a afirmat ca vacanta de iarna de 3 saptamani "este mult prea lunga", iar copilul se intoarce deconectat la cursuri.

Citeste si:
Peste 2.200 de elevi sunt afectati de suspendarea cursurilor din...
Peste 2.200 de elevi sunt...

"Dupa parerea mea, vacanta aceasta este mult prea lunga. Sau, daca o facem la fel de lunga, sa incercam sa inchidem altfel semestrul. In asa fel incat, dupa vacanta, copilul sa inceapa un alt semestru. Pentru ca altfel il zapacim.

Trei saptamani sta acasa, a uitat, il cheama profesorul la scoala inca trei saptamani, ii incheie situatia, copilul este inca nereconectat la programul de invatamant dupa trei saptamani de vacanta", a afirmat ministrul Educatiei.

De asemenea, Andronescu a mai explicat ca vrea si ca examenele din vara sa fie sustinute ceva mai devreme, astfel incat si profesorii sa aiba vacanta.

"Si ne gandim sa organizam putin diferit semestrele pentru clasele 1-12. Sa aducem examenele din vara ceva mai devreme, evaluarea de la clasa a VIII-a si examenul de Bacalaureat, sa aiba si profesorii vacanta, ca noi tot le cerem, le cerem, dar trebuie sa le dam si vacanta", a subliniat senatorul PSD.

Citeste si:
Ce destinatii au preferat romanii pentru inceputul de an
Romanii au calatorit mai mult...

Intrebata daca scurtarea vacantei de iarna inseamna ca elevii sa se intoarca la scoala in data de 7-8 ianuarie, in loc de 15 ianuarie, ministrul a raspuns afirmativ.

"Da. Dar dupa aceea incepe semestrul doi. Acum sunt trei saptamani de vacanta in interiorul semestrului. Trei saptamani, da? Dupa care mai face trei saptamani de scoala si iar ii mai dam vacanta. Si abia dupa aceea incepe semestrul doi.

Noi incercam sa inchidem semestrul I, sa il trimitem in vacanta, dupa care se duce in semestrul II, cu vacanta de Pasti...", a raspuns Andronescu.

"Practic, vom avea un semestru I mai scurt, un semestru II mai lung, dar fara vacante intersemestriale. Va fi mai putin fragmentat semestrul, cred ca asa este mai corect spus. Pe mine nu ma intereseaza taiatul saptamanii, ci sa nu mai fragmentam semestrele", a mai adaugat ministrul.

Citeste si:
Simpla solutie, ignorata de ministrii Educatiei in ultimii 11 ani
Platforma Adservio, solutia...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
AP a atacat la CCR legea care acorda statut de autoritate publica profesorilor
Setari Cookie-uri