Circulatia pe toate autostrazile si drumurile nationale din zonele aflate de joi sub incidenta codurilor galbene si portocalii de precipitatii abundente de ploi inghetate a fost deschisa, anunta Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). In Capitala, circulatia tramvaielor a fost reluata, dar troleibuzele circula cu dificultate, din cauza retelei de contact inghetate. Mai multe zboruri care ar trebui sa ajunga pe Aeroportul Otopeni sunt anulate, iar aeronavele au intarzieri de pana la 50 de minute la decolare, pe aeroporturile din Bucuresti, din cauza operatiunilor de degivrare.

UPDATE ora 14.00:

La ora transmiterii acestei stiri sunt deschise circulatiei toate autostrazile si drumurile nationale din zonele aflate de ieri sub incidenta codurilor galbene si portocalii de precipitatii abundente de ploi inghetate (freezing rain) care au produs polei in 23 de judete, informeaza CNAIR.

Se mentin restrictiile de tonaj (7,5 tone) pe DN 2C intre Costesti (judetul Buzau) si Slobozia (judetul Ialomita) si DN 2B intre Buzau si Braila.

De la ora 12:35, pe Calea Calarasilor, in statia Piata Sfantul Stefan, sens Bd. Basarabia, un tramvai din linia 40 s-a defectat. Blocare la tramvaiele liniilor 14, 40, 55, 56.

Pe Str. Popa Nan/ Str. Tepes Voda, troleibuzele liniilor 70, 79 sunt blocate, din cauza retelei de contact inghetate.

La ora 10:30 s-a reluat circulatia cu troleibuzele liniilor 61, 66, 69, 85, 90, 91,163 pe Calea Plevnei.

Stire initiala:

Autostrada A2 este inchisa circulatiei rutiere vineri dimineata, intre Bucuresti si Drajna, din cauza ploii inghetate.

CNAIR precizeaza ca s-a deschis circulatia pe DN 2B intre Buzau si Braila, pe DN 2C intre Costesti (judetul Buzau) si Slobozia (jdetul Ialomita) pentru categoriile de autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone.

S-a deschis circulatia pe DN 1D intre Urlati (judetul Prahova) si Urziceni (judetul Ialomita) si pe si pe DN 2A intre Urziceni si Giurgeni (judetul Ialomita) pentru toate categoriile de autovehicule.

Din cauza precipitatiilor de ploaie inghetata ce produce polei pe partea carosabila, CNAIR si Politia Rutiera au decis vineri, 25 ianuarie, in jurul orei 00:30 restrictionarea circulatiei pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe mai multe sectoare de drum. Restrictiile de circulatie au inceput sa fie ridicate incepand cu ora 7.

Masura inchiderii a fost luata din cauza precipitatiilor abundente de ploaie inghetata ce produc polei pe partea carosabila si din cauza ca materialele antiderapante folosite nu au mai facut fata, precum si pentru a preveni eventuale accidente si pierderi de vieti omenesti, informeaza CNAIR.

Cum se circula in Capitala?

Societatea de Transport Bucuresti (STB) informeaza, pe Twitter, ca s-a reluat circulatia cu tramvaiele liniilor 19, 23, 27, pe Bd. Camil Ressu, la Ramnicu Sarat, sens Compex Com. Titan. De asemenea, s-a reluat circulatia cu tramvaiele liniilor 1, 34, pe Sos. Mihai Bravu, sens Cal. Dudesti. Blocarea a durat 55 de minute, de la 08:40 la 09:35.

De asemenea, s-a reluat circulatia in terminalul Ghencea, cu tramvaiele liniei 41. Blocarea a durat 225 de minute, de la ora 05:40 la 09:25, din cauza unui tramvai deraiat. STB SA a introdus o linie naveta de autobuze.

Pe Calea Grivitei, sens Gara de Nord, troleibuzele liniilor 65, 86, 97 circula cu dificultate de la ora 08:00, din cauza firului de contact inghetat.

De la ora 08:15, pe Sos. Cotroceni/ Str. Dr. Marinescu, blocare la troleibuzele liniilor 61, 62, 69, 90, 91, 93, 96, din cauza unui scurt circuit. S-au dirijat mijloace de interventie STB SA la fata locului pentru remedierea situatiei.

Zboruri intarziate pe Aeroportul Otopeni

Aeronavele au inregistrat intarzieri de pana la 50 de minute la decolare, pe aeroporturile din Bucuresti, din cauza operatiunilor de degivrare, informeaza Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, citata de Agerpres.

Mai multe zboruri care ar trebui sa ajunga pe Aeroportul Otopeni sunt anulate, potrivit tabelei de sosiri-plecari de pe site-ul bucharestairports.ro.

Capitala si 25 de judete se afla sub Cod galben de ploi, lapovita, ninsori si viscol, pana vineri la ora 14:00.

Sursa foto: Angelo Brezoianu | Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri