Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca scolile nu vor fi inchise saptamana viitoare, avand in vedere ca este final de semestru si se incheie situatiile scolare.

"Se duc la scoala, pentru ca saptamana care incepe maine este ultima saptamana din semestru. Ca urmare, se incheie situatiile scolare si noi nu putem bulversa incheierea semestrului. Ii invit pe toti colegii profesori, ii invit pe parinti si pe copii sa se pregateasca pentru ziua de maine, este o zi de scoala si va fi toata saptamana, ultima saptamana din acest semestru, dupa care urmeaza o saptamana de vacanta", a declarat Ecaterina Andronescu duminica, la Antena 3, conform Agerpres.ro.

Ministrul Educatiei a precizat, in contextul raspandirii infectiilor respiratorii, ca "triajul, in fiecare dimineata, este foarte serios facut in fiecare scoala".

"Si lucrul acesta imi da un gram de liniste", a afirmat Andronescu.

Ministrul i-a sfatuit pe parinti sa-i duca pe copii mai intai la medic daca suspecteaza ca acestia prezinta simptome de gripa sau raceala. "Sa nu-i duca la scoala daca considera ca sunt suspectati, sa-i duca la medic intai si intai si dupa aceea medicul sa decida ce trebuie sa faca copilul", a mai spus Andronescu.

Citeste si:
Contract intre Alexandru Cumpanasu si ministrul Andronescu
Contract incheiat de...

Sursa foto: agerpress Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Adrian Streinu Cercel: În două luni viaţa ar putea reveni la normal
Setari Cookie-uri