Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca a trimis Corpul de Control la Apa Nova sa verifice daca a fost sau nu depasita doza permisa de clor din apa de la robinet a bucurestenilor. Toate acestea dupa ce miercuri seara Apa Nova si Ministerul Sanatatii au avut o serie de declaratii contradictorii cu privire la acest subiect: i-au sfatuit pe locuitori ba ca pot bea linistiti apa de la robinet, ba ca apa nu este recomandata nici macar pentru igiena intima.

De asemenea, Gabriela Firea a facut un apel la institutiile statului sa stabileasca daca informatiile raspandite in cursul zilei de miercuri sunt adevarate sau au avut scopul sa alerteze inutil populatia. Gabriela Firea a subliniat ca cei care raspandesc informatii false pot raspunde penal.

"Am luat toate masurile pe care trebuia sa le iau. Am dat dispozitie ca reprezentantii Corpului de Control al primarului general sa inceapa o verificare a ceea ce s-a intamplat, Autoritatea Municipala de Reglementare a Serviciilor Publice va face si ea propria evaluare. Fac in acelasi timp un apel catre autoritatile statului. Vreau sa aflu mai multe detalii despre poluator, cine a poluat raul Arges, de ce nu am fost informati. E de datoria institutiilor sa mearga la cauza.

Am facut tot ce trebuia sa faca un primar general, m-am informat, am dat dispozitie catre Corpul de Control, mai departe este responsabilitatea institutiilor statului, sa vada daca avem de a face cu informatii false menite sa alerteze inutil poplatia sau sunt informatii veridice. Pot raspunde penal cei care raspandesc informatii false care alerteaza populatia", a tinut sa precizeze primarul PMB.

In plus, Firea a declarat ca a fost sunata miercuri seara de ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, care a informat-o ca va transmite acel comunicat in care bucurestenii sunt sfatuiti sa evite apa de la robinet.

Firea spune ca a intrebat-o pe Pintea pe ce se bazeaza comunicatul, iar ministrul i-a raspuns ca "pe informatiile preliminare".

"Aseara am fost sunata de ministrul Sorina Pintea si am fost informata ca va da un comunicat. Mi-a precizat ca va fi intemeiat pe informatii preliminare, pentru ca analizele finale urmau sa vina astazi", a subliniat Firea, potrivit Agerpres.

Primarul Capitalei a incheiat afirmand ca cei care au raspandit informatiile potrivit carora apa care curge la robinetele bucurestenilor nu este potabila trebuie sa plateasca si a acuzat ca toate aceste actiuni sunt politice.

"Cineva trebuie sa plateasca pentru aceste informatii care nu au facut decat sa decredibilizeze Primaria Capitalei si Apa Nova si sa ii sperie pe bucuresteni. Politicul nu trebuie implicat in astfel de situatii", a conchis Firea.

Amintim ca Ministerul Sanatatii a transmis miercuri seara un comunicat in care precizeaza ca a testat calitatea apei din Bucuresti, in urma sesizarilor primite privind mirosul si gustul de clor, iar primele rezultate confirma ca nivelul de clor a depasit limita legala si apa de la robinet ar trebui evitata, cel putin pentru moment, in unele sectoare.

Intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii de miercuri se afirma ca, "pana la obtinerea rezultatelor finale ale probelor prelevate, specialistii recomanda locuitorilor Capitalei ca apa din reteaua publica sa nu fie folosita pentru baut, prepararea hranei sau in igiena personala".

De asemenea, Apa Nova mentiona, miercuri, printr-un comunicat, ca parametrii de calitate ai apei potabile sunt in limita legala, iar mirosul de clor va disparea dupa-amiaza. Gabriela Firea a precizat ca reprezentantii de la "Apa Nova sunt sub sanctiune penala, daca mint".

"Ei nu pot sa profereze neadevaruri, (...) avem contract ce a fost delegat in 2000. (...) Daca se va dovedi - ca nu cred ca cineva risca sa minta - acest contrat poate fi si rezilitat. (...) Cineva cred ca trebuie sa plateasca pentru aceste informatii care nu au facut altceva decat sa decredibilizeze Primaria si operatorul de apa si sa si ii sperie pe bucuresteni. (...) Cred ca totusi politicul nu trebuie sa mearga chiar atat de departe, trebuie sa aiba totusi o limita", a atras atentia Firea.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri