Studio 20, una dintre cele mai mari francize de videochat din lume, a avut in 2018 cifra de afaceri a intregii retele de aproape 20 de milioane de dolari si creste de la luna la luna ca volum de afaceri si ca numar de modele, declara Mugur Frunzetti, proprietarul francizei Studio20.

La deschiderea francizei, Frunzetti si-a propus ca pana in 2020 sa ajunga la cel putin 50 de francize in toata lumea. In prezent, Studio 20 are 19 sedii in lume, ultimul fiind inaugurat anul acesta, pe 14 ianuarie, in Constanta.

"Ne extindem atat in Romania, dar mai ales in strainatate"

Pana in prezent, Studio20 opereaza 19 studiouri de videochat in orase precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Timisoara, Craiova, Arad, Brasov, Cali, Los Angeles sau Budapesta si continua sa se extinda la nivel international.

"Suntem siguri ca vom atinge obiectivul pe care ni l-am propus, suntem in grafic sa ajungem la 50 de sedii pana la finalul lui 2020. Daca la inceput am deschis nuclee in statele care prezentau interes, precum Bucuresti pentru piata din Romania, Los Angeles pentru piata Statelor Unite, Cali pentru piata din Columbia si Budapesta pentru piata din Ungaria, acum am ajuns la 19 sedii, inaugurand ultimul sediu in urma cu doar cateva zile, pe 14 ianuarie, la Constanta. In cursul acestui an am planuit deschiderea unor sedii in alte trei tari: Spania, Canada si Argentina", a declarat Frunzetti.

"Munceste ca in Romania, te platim ca in America"

Studio 20 a terminat implementarea proiectului "Munceste ca in Romania, te platim ca in America", oferind in prezent salariul minim brut de 1250$ pe luna si un salariu mediu brut de peste 1500$ pentru echipa de suport, training, marketing si management din toate sediile sale.
Acest proiect a venit in urma dezechilibrului economiei interne, angajatii plecand in alte tari pentru a avea un trai decent, iar Romania, conform statisticilor, este una dintre tarile UE care ofera putine sanse de angajare pentru studenti si absolventii de facultate. Ca solutie la aceasta problema majora, Studio 20 a decis sa creasca salariul minim brut.

"Salariul de 1250$ este salariul minim pe care il platim angajatilor nostri de la sediul din Statele Unite. Intrucat membrii Studio 20 sunt in majoritate din SUA, consideram ca e normal ca angajatii nostri sa castige cat un angajat de acolo. In cazul modelelor, acest lucru este valabil dintotdeauna, intrucat nu exista diferente de castiguri intre un model din Romania si unul din SUA sau orice alta tara. Acum, si echipa din spatele modelelor va avea cel putin venitul minim din Statele Unite, adica 1250$ pe luna”, declara Mugur Frunzetti.

Lider de piata la nivel mondial, dupa investitii de 5 milioane de euro

De la demararea francizei pana in prezent, Studio 20 si francizatii sai au investit 5 milioane de euro in amenajarea studiourilor, in tehnica necesara desfasurarii activitatii, in trainingul modelelor si in marketing.

"Pe o piata extrem de dinamica si super concurentiala, cu jucatori din toate colturile lumii, o piata care doar in Europa depaseste 50 de milioane de euro, Studio 20 a devenit cel mai mare jucator global. Practic, este singurul business romanesc, lider pe o piata la nivel mondial. Pentru 2019 si 2020 vom accelera extinderea la nivel global, transformandu-ne treptat intr-o companie internationala, unde peste 50% din venituri vor proveni din afara Romaniei", a mai spus Frunzetti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri