Inca o persoana a murit din cauza gripei, numarul celor decedati, in acest sezon, ajungand la 128 de persoane.

Potrivit ultimei informari facute publice sambata de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, persoana decedata era o femeie de 27 de ani, din judetul Prahova, confirmata cu virus gripal tip A, conform Agerpres.ro.

Ea avea conditii medicale preexistente si nu era vaccinata antigripal.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a afirmat la finalul saptamanii trecute ca potrivit datelor Institutului National de Sanatate Publica (INSP) inca nu se poate vorbi despre un trend descrescator in evolutia gripei.

"Saptamana trecuta evolutia gripei a avut un trend crescator, cu o evolutie nationala. Din pacate, numarul deceselor a ajuns la 98, avand peste 3.000 de cazuri de gripa confirmate si peste 145.000 de cazuri de viroze respiratorii. Datele Institutului National de Sanatate Publica arata ca inca nu putem vorbi despre o descrestere sau un trend descrescator", a declarat Sorina Pintea la RTV.

Ea a reamintit ca au fost achizitionate inca 30.000 de doze de vaccin antigripal pentru persoanele aflate in grupele de risc.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri