Inca un pacient internat la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucuresti a murit, dupa ce a fost infectat cu o bacterie periculoasa. Este a treia persoana care a murit in acest spital contaminata cu aceasta bacterie.

Pacienta internata la Institutul „Marius Nasta” care a decedat suferea si de alte afectiuni grave. De asemenea, un alt pacient care este posibil sa fi fost infectat cu acinetobacter se afla in stare grava. Medicii mentioneaza insa ca barbatul a fost internat pentru multiple accidente vasculare.

Oficialii spitalului sustin ca bacteria a fost adusa de la Institutul Matei Bals, de un pacient deja infectat, pe care l-au transferat, desi stiau ca are aceasta bacterie, informeaza Ziare.com.

Ioan Cordos, sef Sectie Chirurgie Toracica, a precizat ca in spatiul public se discuta doar despre bacterie, si nu despre bolile de fond.

"Nu am cum sa fiu de acord (cu situatia) . Se discuta doar despre bacterie, nu si despre bolile de fond. Ceilalti pacienti care au murit erau grav bolnavi, le trebuia doar un bobarnac ca sa decedeze. Populatia o sa inteleaga ca aici sunt bacterii care daca se interneaza sar in carca lor. Bacteria a venit de la Bals (Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals), a fost transferat un pacient ca sa fie tratat aici.

Pacientii vin aici cu boli grave, iar lumea crede ca mor de la bacterii. De ce sa nu punem punctul pe y? Pacientul a venit ca sa moara aici, era grav. Aici vin pacienti sa se trateze de boli grave, din cauza asta mor, nu din cauza bacteriei".

Intrebat daca se stia ca pacientul este infectat in momentul in care a fost transferat de la Institutul Matei Bals, medicul a raspuns afirmativ.

"Da, era semnat si scris pe foaie. Pacientul nu putea fi tratat mai bine in alta parte. Daca avea o sansa, la noi o avea, nu la Bals. Ne asumam. Stiam ca era infectat. Avea insuficienta pulmonara severa", a explicat acesta.

Intrebat daca acest pacient transferat este cauza infectiei din spital, cadrul medical a replicat: "Nu, nu i-am pus la gramada. Asta incercam sa stabilim acum (cum s-a raspandit bacteria - n.red.) ".

Blocul operator si sectia ATI de la Institutul Marius Nasta au fost inchise in urma rezultatelor testelor efectuate de inspectorii DSP, scrie Digi24.

DSP a decis sa inchida blocul operator si sectia de terapie intensiva dupa ce rezultatul controalelor a aratat ca exista acolo o bacterie periculoasa care a ucis deja doi oameni.

”Ministerul Sanatatii a fost informat de catre Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti ca, in aceasta dupa amiaza, inspectorii sanitari au decis sistarea activitatii blocului operator si a sectiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului National de Pneumoftiziologie “Marius Nasta””. Masura a fost luata dupa ce rezultatele probelor prelevate in cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca si cele ale probele recoltate in data de 13.02.2019 de catre reprezentantii DSPMB din unitatea respectiva”, au transmis, marti, reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Potrivit acestora, colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB considera necesara instituirea unor masuri mai severe de combatere si limitare a infectiei cu Acinetobacter baumanii in cadrul institutului.

”Reluarea activitatii va fi posibila numai dupa ce se vor aplica procedurile de curatenie si dezinfectie terminala, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme”, a mai trimis Ministerul Sanatatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri