O investigatie realizata de catre jurnalistii de la The Sun arata ca membri de etnie roma ai bandelor de traficanti de carne vie din Romania care opereaza in Marea Britanie si-au construit in localitatea Tandarei aproape de 300 de vile, platite din banii obtinuti pe spatele sutelor de copii trimisi sa cerseasca, sa fure si sa se prostitueze pe strazile din Regatul Unit. Acesti copii, unii de doar cativa ani, sunt exploatati fara mila de catre aceste, conduse de tigani, arata The Sun.

Fiecare copil poate castiga pana la 100.000 de lire sterline in 12 luni, scrie The Sun si mentioneaza, de asemenea, ca volumul total de bani pe care ii obtineau acesti traficanti ajungea si la 24 de milioane de lire sterline pe an, in contextul in care se utilizau si de identitati si documente false ale copiilor pentru a stoarce de beneficii financiare autoritatile britanice. Se parea ca aceasta practica de exploatare a copiilor fusese eradicata in 2010 cand a avut loc o operatiune comuna majora la care au participat 300 de ofiteri ai Scotland Yard, din Romania si ai Europol si care a dus la arestarea unui numar de 26 de lideri ai acestei grupari criminale.

Membrii acestei bande, care, potrivit rapoartelor politie, aveau porecle precum "Milionarul", "Calaul", "Regele tiganilor" si "Generalul", au fost retinuti si le-au fost confiscate bunurile, inclusiv sase case si 13 masini de lux. Ca urmare, se parea ca aceasta lume interlopa brutala a fost destructurata. Insa, saptamana trecuta, cazul impotriva acestora a fost abandonat, in urma unor zvonuri cu privire la coruptie si actiuni de intimidare, iar un numar de 181 de copii sunt de negasit.

The Sun scrie ca timp de mai bine de un deceniu, sute, daca nu chiar mii de copii au fost adusi din Tandarei in Marea Britanie.

Unii dintre acestia au fost chiar mutilati cu cruzime in mod deliberat, astfel incat sa castige mai mult din cersetorie. Fetele tinere sunt fortate sa se prostitueze in bordeluri care arata mai degraba cu o inchisoare si unde sunt fortate sa intretina relatii sexuale cu mai mult de 10 clienti pe zi.

"Operatiunea Golf", despre care am mentionat inainte, a constituit una dintre cele mai mari anchete contra traficului de fiinte umane, ceea ce a condus la arestarea a 120 de infractori in Marea Britanie, din care 87 din reteaua Tandarei.

Citeste articolul integral in The Sun.

Sursa foto: The Sun

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri