O parte dintre actorii Teatrului National din Capitala, printre care Victor Rebengiuc, Marius Manole si Mihai Calin, au protestat, duminica seara, in fata institutiei, ei cerand abrogarea OUG 7 si demisia ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Actorii s-au alaturat, astfel, persoanelor care au participat la protestele organizate in Bucuresti, Sibiu, Cluj, Iasi si Timisoara.

Actorii au declarat ca, in primul rand, au venit pentru a sustine magistratii. Actorii au avut afise si pancarte cu mesaje precum "Justitie independenta", "Tudorele, abroga OUG 7", "Toader, demisia".

"Nu e un spectacol. Nu e usor sa vii si sa protestezi, este un risc asumat. Daca lucrurile merg normal intr-o tara, nu ai de ce sa protestezi. Dar cand totul merge din ce in ce in ce mai prost (...). Putin le pasa, ei fac tot ceea ce stiu ei sa faca. De frica inchisorii, iau justitia in brate si o schimba cum vor ei. (...) Sper ca lucrurile sa nu ramana asa si, daca toti oamenii de buna-credinta ar intelege ca e cazul sa protestam, sa dovedim ca ne dam seama de ce se intampla in tara si ca nu suntem de acord din punctul de vedere al modului in care merge treaba, asta ar fi singura speranta, ca toata lumea sa inteleaga si toata lumea sa-si spuna cuvantul in legatura ce se intampla in tara asta", a declarat Victor Rebengiuc.

Actorii au indemnat populatia sa iasa la vot.

"Haideti sa ne luam tara inapoi, oameni buni, si repede, cat mai putem, cat mai avem ocazia, ca nu o s-o mai avem si trebuie sa stim asta", a spus Marius Manole.

Proteste in tara

Peste 1.000 de persoane au participat, duminica seara, la protestele desfasurate in marile orase ale tarii fata de OUG de modificare a legilor justitiei si de solidarizare cu actiunile de protest ale magistratilor.

In jur de 1.500 de persoane au pornit duminica seara, dupa ora 19,00, intr-un mars din Piata Victoriei catre Ministerul Justitiei, ei protestand fata de OUG 7 /2019 privind modificarea legilor justitiei. Ei au scandat "Tu-Dorel, demisia", "Kovesi, nu uita, noi suntem de partea ta", "PSD, ciuma rosie", "Demisia, demisia". Oamenii poarta si pancarte cu mesaje cum ar fi "Fara penali'', "Fara OUG pe Justitie", "PSD-ALDE, scoase in afara legii", dar si steaguri tricolore, ale UE si SUA.

Sibiu

Peste 500 de protestatari au marsaluit timp de cateva ore pe principalele bulevarde din municipiul Sibiu, scandand lozinci impotriva Guvernului si de sustinere a Laurei Codruta Kovesi. Manifestantii au scandat: "Jos Tudorel, Codruta la Bruxelles!", "Liviu, Carmen, Viorica, va asteapta mititica!", "Repetenti si infractori nu va vrem conducatori!", "Justitie, nu coruptie!".

Cluj

Cateva sute de persoane au protestat, duminica seara, in centrul municipiului Cluj-Napoca pentru independenta Justitiei si impotriva Ordonantei nr. 7/2019. Demonstrantii au scandat timp de o ora impotriva Guvernului si au cerut inclusiv demisia membrilor acestuia, dar si alegeri anticipate.

"In democratie hotii stau la puscarie", "Justitie, nu coruptie!", "Noi nu vom fi condusi de hoti", "Anticipate", "Jos Dragnea, jos, esti un ticalos", "Uniti salvam toata Romania", au fost cateva dintre scandarile protestatarilor. De asemenea, ei au scandat si mesaje de sustinere a fostului procuror sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Iasi

Aproape 100 de persoane au venit, duminica seara, in Piata Unirii din Iasi, pentru a lua parte la protestul "Abrogati, apoi plecati", care a fost lansat pe site-urile de socializare. Protestatarii si-au aratat solidaritatea cu revendicarile magistratilor, dupa ce Guvernul a emis Ordonanta 7 care a modificat legile justitiei. Manifestantii au cerut si desfiintarea Sectiei pentru investigarea magistratilor.

Totodata, cei adunati in Piata Unirii din Iasi au strigat "Kovesi nu ceda, tara e de partea ta". Ei au purtat pancarte cu mesaje precum "Abrogati ordonantele odioase si plecati", "Vrem o Romanie Europeana", "PSD, ALDE vrem autostrada, nu penali pe strada".

Timis

Circa 100 de persoane au protestat duminica seara, in Piata Victoriei din Timisoara, impotriva OUG 7/2019, cei prezenti cerand "Justitie, nu coruptie!", abrogarea ordonantei si demisia ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

Organizatorii manifestatiei - Timisoara Civica - au criticat PSD si pe europarlamentarii romani care au actionat impotriva numirii fostei sefe DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru functia de procuror-sef al UE, intre care si pe eurodeputatul Maria Grapini, care a avut un discurs potrivnic lui Kovesi.

Actiuni de protest cu participarea catorva zeci de persoane au avut loc si la Targu Mures si Bistrita.

Sursa foto: Grigore Popescu | Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri